RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stengte Torggata

Natur og Ungdom krever bilfritt sentrum, og stengte deler av Torggata lørdag i en markering.

TORGGATA: – Bilen er i veien i norske byer. I Oslo blir sentrum kvelt av bilene som går på bekostning av gående, syklende og luftkvaliteten. Så langt har ikke politikerne tatt tak i problemet, nå har vi tatt saken i egne hender og gjort Torggata helt bilfri og skapt liv i sentrum, skriver Ola Skaalvik Elvevold i en pressemelding.

Bilfritt sentrum

Lørdag stengte altså ungdomsorganisasjonen deler av Torggata, en gate som i prinsippet allerede er en gågate i et prøveprosjekt.

Nylig ble imidlertid Ap, SV, Venstre og Rødt i samferdsels- og miljøkomiteen i Rådhuset at Torggata skal stenges permanent. De krever at byrådet – som tidligere har hevdet at det går for fort i svingene med en permanent stenging, fremmer en sak i løpet av første kvartal 2011, der permanent stenging av Torggata kan initieres.

Les også: Rina Mariann Hansen (Ap): – Dette er bare kaos

Natur og Ungdom vil imidlertid gå enda lenger, og vil ha et fullstendig bilfritt sentrum. Lørdag arrangerte de derfor en markering i Torggata, der det var både konserter, stands, fotballspilling og tagging.

– God miljøpolitikk

Med på arrangementet var også statssekretær i Miljøverndepartementet, Heidi Sørensen. Hun ble utfordra av Natur og Ungdom om å stenge bilen ute fra sentrum

– Det er helt naturlig å gjøre Torggata helt bilfri, det er ikke bare god miljøpolitikk, men også god byutvikling. Regjeringen kan ikke overstyre lokalpolitikere i spørsmålet om bilfrie sentrum, men jeg har stor tro på at man gjennom virkemidler som belønningsordningen vil kunne kutte utslippene fra transport i norske byer, svarte Sørensen.

Natur og Ungdom har jobbet for gågate i Torggata i mange år. De er langt fra fornøyd med dagens ordning, men har tro på en framtid uten bil.

– I dag fyller vi Torggata med skatere, fotballspillere, stands og folk. Framtidens byer har plass til bussen, gående og syklende. Bilens æra er over, skriver Ola Skaalvik Elvevold i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere