RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Østensjø endelig i økonomisk balanse


UDRAMATISK BUDSJETTFORSLAG: Økonomisjef Håkon Kleven i Bydel Østensjø sier at budsjettforslaget for 2012 ikke byr på noen dramatiske overraskelser.
UDRAMATISK BUDSJETTFORSLAG: Økonomisjef Håkon Kleven i Bydel Østensjø sier at budsjettforslaget for 2012 ikke byr på noen dramatiske overraskelser. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
Billigere sykehjemsplasser i 2012 gir Bydel Østensjø en etterlengtet økonomisk opptur.

ØSTENSJØ: Torsdag 24. november la bydelsadministrasjonen i Østensjø frem sitt forslag til budsjett for 2012.

– I år har vi lagt frem et knapt og stramt budsjett uten store endringer eller overraskelser. Vi foreslår ingen direkte kutt i aktivitetene våre, sier økonomisjef Håkon Kleven.

– Vi hadde opprinnelig ingen reserver til uforutsette utgifter, men tilleggsmidler fra budsjettforliket gjør at vi nå får muligheten til å dempe risikoen for at budsjettet sprekker, sier Kleven fornøyd.

«Får» 11-12 millioner

Byrådet har nemlig bestemt seg for å sette ned prisene på sykehjemsplasser i 2012.

– Det gjør at vi får redusert utgiftene med 11-12 millioner kroner, sier Kleven.

– Av disse foreslår vi å øremerke 3,3 millioner til flere sykehjemsplasser, samt noe midler til fagopplæring og utviklingsmidler til ansatte. Det siste er et område som har lidd de siste årene, sier Kleven.

– Vi vil også avsette noen ressurser til de områdene der vi kjøper tjenester, som sykehjemsplasser, barnvern, psykisk helse, utviklingshemmede og innenfor hjemmetjenesten som har hatt store omorganiseringer, sier Kleven.

– Selv etter dette har vi fortsatt flere millioner igjen. Det er deilig etter å ha slitt i flere år, sier Kleven.

Endelig i pluss

Etter flere år med store underskudd, ser det altså ut til at Bydel Østensjø har fått kontroll på økonomien.

– Vi går nå mot et overskudd på 780.000 kroner i 2011. Det er ikke stort, men likevel fantastisk, sier Kleven.

I fjor måtte bydelen til sammenligning omstille driften og kutte budsjettet med rundt 50 millioner kroner.

– Nå høster vi resultatene av at vi klarte å gå ned i aktivitetsnivå i fjor. Hvis vi klarer å holde det sånn «får» vi tilbake 20 millioner kroner i 2013, som er blitt brukt på å nedbetale merforbruk fra tidligere år, sier Kleven.

– At vi har klart å komme i balanse i år har vært avgjørende for at 2012-budsjettet har vært forholdsvis greit å legge, sier Kleven.

– Med ekstramidlene fra budsjettforliket blir det betydelig enklere å komme i balanse også i 2012, sier Kleven.

Må spare ni millioner

Omstillingsbehovet i 2012 er på rundt ni millioner kroner.

– Vi foreslår å inndra noen stillinger, men det skyldes stort sett opprydding i ledige hjemler og at det er rom for å gå ned noe i hjemmetjenesten ettersom den eldste aldersgruppen går nedover, sier Kleven.

– Vi øker også med noen stillinger, blant annet et halvt årsverk til TT-tjenesten. Vi revitaliserer en stilling som fagutviklingssykepleier, og øker med et halvt årsverk som demenskoordinator og et halvt årsverk som helsesøster innen skolehelsetjenesten, samt med ett ergo- og ett fysioterapiårsverk, sier Kleven.

Økningene kommer som en følge av samhandlingsreformen som starter opp 01.01.2012 med økte oppgaver for bydelene med utskrivingsklare pasienter fra sykehusene.

Skjermer barnehagene

I barnehagene foreslår bydelen verken kutt eller omstillinger. De prøvde seg i fjor, men det møtte motstand både hos befolkningen og flertallet i bydelsutvalget.

– Vi har lagt den ballen død, det ikke var politisk støtte for det, sier Kleven.

Økonomisjefen tror årets budsjettmøte i bydelsutvalget vil gå greit for seg.

– Vi mener at det egentlig ikke er noe omstridt i dette budsjettforslaget, sier Kleven.

Østensjø bydelsutvalg behandler budsjettforslaget i sitt møte 15. desember.

Vil du vite mer om budsjettet, finner du det i sin helhet på bydelens nettsider. Bydelen skal også presentere budsjettforslaget i et åpent møte på Bøler senter torsdag 1. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere