RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Østensjø i pengeknipe


Tøffe tider: Bydelsdirektør Tove Stien håper å spare penger ved å tenke nytt og annerledes, men kan ikke garantere at det ikke blir nedleggelser i 2011. Foto: Nina Schyberg lsen
Tøffe tider: Bydelsdirektør Tove Stien håper å spare penger ved å tenke nytt og annerledes, men kan ikke garantere at det ikke blir nedleggelser i 2011. Foto: Nina Schyberg lsen
Bydel Østensjø styrer mot et underskudd på 32 millioner kroner.

ØSTENSJØ: Det er flere områder i bydelen med merforbruk, men barnevern alene står for nærmere 23 millioner kroner av årets foreløpig antatte underskudd på 32 millioner kroner.

– Vi sparer og sparer, men selv om barnevernet hadde gått i null ville vi likevel vært dårlig stilt, sier bydelsdirektør Tove Stien.

Østensjø sliter allerede med konsekvensene av fjorårets underskudd, som er dekket inn med 18 millioner kroner i år og skal dekkes inn med 14 millioner i 2011.

Saken blir ikke bedre av at bydelen i byrådets budsjettforslag for 2011 har fått et kutt i den økonomiske rammen på 14,7 millioner kroner.

Bruker for mye

Bydelsdirektøren forteller at bydelen faktisk går i pluss på noen områder, men at dette spises opp av merforbruket.

– Det er veldig store tall vi jobber med. Noe skyldes gammel gjeld, men uansett bruker vi altfor mye penger i forhold til rammen. Det er en stor utfordring å få til en tjenesteproduksjon som ligger innefor rammen av det vi får tildelt, sier Stien.

Kvantitet og kvalitet

Bydelsdirektøren forteller at hele tjenesteapparatet er satt i gang med å finne innsparingsområder eller ideer til hva som kan gjøres.

– Vi må ned både på kvantitet og kvalitet, det må man regne med. Budsjettet for 2011 vil berøre alle tjenesteområder på en eller annen måte. Men det går an å tenke nytt og annerledes. Jeg kan ikke garantere at ingenting blir nedlagt, men det er ikke den måten vi jobber på nå. Mange av de ikke-lovpålagte tingene er det heller ikke mye å tjene på. Det monner ikke å legge ned et eldresenter, sier Stien.

Omorganisering

Bydelen ser blant annet på om de kan organisere seg annerledes eller gjøre ting selv istedenfor å kjøpe tjenester.

– Vi har en gjennomgang av alle slike ting for å se om det er noe å hente. Det jobbes veldig hardt - og egentlig veldig godt. Det går fremdeles an å spare gjennom effektivisering, mener bydelsdirektøren.

– Jeg er imponert over den innsatsviljen som er ute hos tjenesteledere og ansatte i bydelen. Det har kommet mange gode innspill, sier Stien.

Håper på balanse i 2014

Bydelen jobber nå for fullt med budsjettet for 2011, som skal legges frem for bydelsutvalget i desember.

– Selv om jeg sier at man må regne med å redusere omfang og kvalitet, vil det aldri bli redusert sånn at det er noen fare. Kvaliteten blir god nok likevel, det vil vi påse, sier Tove Stien.

Bydelen jobber også med en økonomiplan til Rådhuset, der de er under økonomisk oppfølging.

– Vi lager en økonomiplan som skal vise hvordan vi kan komme i balanse frem til 2014, sier Stien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere