RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har du lyst til å synge i kor? Gå på høstkonserten til Østensjøsangerne 15. oktober og se om du kan tenke deg å være med. Her deler av koret under øving på Høyenhall. 
Foto: Øystein Dahl Johansen
Har du lyst til å synge i kor? Gå på høstkonserten til Østensjøsangerne 15. oktober og se om du kan tenke deg å være med. Her deler av koret under øving på Høyenhall. Foto: Øystein Dahl Johansen

Østensjøsangerne på stemmejakt

Det glade koret Østensjøsangerne søker flere stemmer, aller helst mannsstemmer.

ØSTENSJØ: Østensjøsangerne ble startet for 14 år siden og er tuftet på vennskap.

– Dette er faktisk nedfestet i korets vedtekter, forteller Toril Saupstad, som er korleder på andre året.

Østensjøsangerne består av både menn og kvinner, og har for tiden cirka 25 medlemmer.

– Det er for tiden venteliste for kvinner som ønsker å begynne i koret, men for å ivareta den musikalske balansen kan koret ikke oppta nye kvinnelige medlemmer før man har skaffet flere mannlige, sier Saupstad.

Glad av å synge

Saupstad forteller at det er vanskelig å rekruttere mannlige medlemmer, og håper derfor at noen av avisens mannlige lesere kan fristes til å ta kontakt med koret.

– Å synge i kor er noe helt spesielt. Man blir veldig glad av det, og får ekstra energi, sier Saupstad.

– Hvis man overværer en øvelse hos Østensjøsangerne er det lett å skjønne at det sosiale samværet står høyt i kurs. Det er sanggleden som har ført oss sammen, og hver torsdag mellom 18.30 og 21.00 øves det iherdig i Høyenhall skoles aula, sier Saupstad.

Aktivt kor

I tillegg til rent sosiale begivenheter, har Østensjøsangerne helgeseminar to ganger i året. De arrangerer som oftest både vårkonsert, høstkonsert og julekonsert. Dessuten opptrer de på institusjoner i bydelen, deltar på andres arrangementer og har gjerne en uformell pubkonsert i løpet av året.

– I tillegg reiser vi på turer. Senest i januar i år var vi i Budapest, hvor vi blant annet var invitert til å holde konsert i Den Norske Ambassade, opplyser Saupstad.

Ny dirigent

I januar ble Martha Rise korets nye dirigent.

– Martha er en ung og utrolig dyktig dirigent som allerede har rukket å tilføre koret mye, sier Saupstad.

Hun forteller at Østensjøsangerne synger mye forskjellig. Både tradisjonelle sanger, jazz og folkeviser, barbershop, pop og rock.

– For tiden øver vi inn et repertoar basert på sanger av Vamp. Dette skal vi fremføre på årets høstkonsert, og vi tror det vil bli veldig bra, sier Saupstad entusiastisk. Høstkonserten finner sted i Høyenhall skoles aula torsdag 15. oktober klokken 19.

– Gjestekoret Harmony vil bidra med sin glade sang, og Østensjøsangerne skal fremføre både Beatles og Vamp sammen med band, sier Saupstad.

Folk som ønsker mer informasjon om koret kan kontakte Torild Saupstad på tlf. 48 14 44 66 eller dirigent Martha Rise på tlf. 97 75 49 50.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere