RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Østensjøvannet er hellig!


Nabo til Østensjøvannet, Tone Strømøy, etterlyser nabovarsel om etableringen av fjervarmetraseen under Østensjøvannet.
Nabo til Østensjøvannet, Tone Strømøy, etterlyser nabovarsel om etableringen av fjervarmetraseen under Østensjøvannet.
Tone Strømøy, en av Østensjøvannets nærmeste naboer, er opprørt over at Viken Fjernvarme i det hele tatt vurderer å grave tvers over vannet.

ØSTENSJØ: Hun har bodd et steinkast fra vannet i 35 år og har også vært medlem av Manglerud bydelsutvalg i 12 år.

Vi er mange som har kjempet og jobbet for at først vannspeilet skulle bli statlig vernet, og siden området rundt med Miljøparken. Østensjøvannets venner har gjort en formidabel jobb, men vi sto også på i sin tid i BU, sier den tidligere SV-politikeren.

I 70-årene hadde vi ikke den vannkvaliteten vi har i dag, svanene forsvant også. De siste årene har vi hatt stor glede av at svaner har hekket her. De truete spissnutefroskene ser ut til å klare seg bra i den nyrestaurerte vadedammen nord i Østensjøvannet. Hva med dem, hvis anleggsarbeidet starter i nordenden rett ved dammen? Den vernede Almedalen ved Østensjøgård er også en liten eventyrskog for barn, forteller hun.

I høst ble fartsgrensen på Østensjøveien over vannet satt ned til 50 km i timen, for å redusere forurensning og støy i fuglereservatet.

La oss ikke ødelegge dette nå! sier hun.

Voldsomt inngrep

Strømøy lurer også på hvordan det kan ha seg at Viken Fjernvarme slipper å søke om å grave enorme rør under Østensjøvannet. Rør som avgir en varme på 120 grader.

Selv måtte jeg søke Plan - og bygningsetaten for å få lov til å sette opp en bitte liten lekestue. Hvis dette også kan føre til at isen i sørenden av vannet vil forsvinne, er det et voldsomt inngrep i det vernede fuglereservatet. Det er også en tragedie for alle som har stor glede av å gå på skøyter på isen på Østensjøvannet. I hele jula var vannet fullt av små og store. Her spilles det ishockey på tvers av generasjoner og barna tar sine første ustøe steg på isen ved hjelp av bruskasser og oppmuntrende foreldre, forteller hun.

Savner nabovarsel

Tone Strømøy er til daglig høyskolelektor og underviser og forsker i barns utvikling, læring og oppvekstmiljø.

Hos oss ligger alle forutsetninger til rette for at dette er et godt sted å vokse opp. Vi finner oss ikke i en slik behandling fra Viken Fjernvarme. Hvor er nabovarsler? Hvor er saksgangen? Hvor er søknadene? Viken Fjernvarme må vel også forholde seg til slike demokratiske prosesser? avslutter Strømøy, før hun går videre på sin daglige tur rundt vannet sammen med bikkja, som så mange av de andre som bor i Østensjøbyen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere