RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stephen Ackles beklager voldtekts-uttalelse

Stephen Ackles ber om unnskyldning for en litt uheldig uttalelse i kampens hete under Stjernekamp. Tommel opp, sier pressekontakt hos Dixi ressurssenter, Lisa Arntzen.
Stephen Ackles ber om unnskyldning for en litt uheldig uttalelse i kampens hete under Stjernekamp. Tommel opp, sier pressekontakt hos Dixi ressurssenter, Lisa Arntzen. Foto: Pressfoto
Sist oppdatert:
«For å si det på godt norsk så dreit jeg meg ut der, gitt».

OSLO: Det var under fredagens sending av det populære tv-programmet Stjernekamp at artisten ga følgende tilbakemelding til artist Reidun Sæther, som sang Creedence Clearwater Revival-låte Proud Mary.

- Hun løfter jo taket! Det er snakk om stemme og personlighet. Det gjerlder å ta en låt. Her var det jo nesten å voldta låta. Du var ei kruttønne. Du var alt mulig på en gang. Herlig.

Det fikk pressekontakt ved Dixi ressurssenter, Lisa Arntzen til å reagere.

- Da jeg hørte det så hørtes det ikke veldig positivt ut, selv om det var ment sånn, sier hun til dittOslo.no. 

«Hysterisk dårlig gjennomtenkt»

Men nå har Ackles beklaget uttalelsen. Han sendte Lisa Arntzen en melding på Facebook, og ba henne dele denne videre.

- Jeg ser helt klart at utrykket var totalt feil. I min bransje er vi nok håpløs intetanende om andre folks reaksjoner når man bruke en tøff sjargong. Jeg synes derfor at det er viktig at du tar opp dette temaet og støtter deg fullt ut. Det var en hysterisk dårlig gjennomtenkt setning å komme med, skriver artisten, og fortsetter med å si at han på godt norsk «dreit seg ut», skriver Ackles i meldingen. 

Glad for unnskyldning

Arntzen er glad for at artisten beklager.

- Jeg synes det var kjempebra at han beklaget. Det er jo med dette som med mange andre ting, at det hender at man tråkker feil, og da er det veldig fint at man kan beklage det, sier hun.

Hun forteller videre at det hender at Dixi fanger opp denne typen uttalelser, der ordet voldtekt blir brukt i uheldige sammenhenger.

- Det har vært et par eksempler tidligere, og da har vi fått reaksjoner som «det er vel ikke så farlig». Men det jeg er opptatt av er at det ikke skal bli en vane, det skal ikke være greit å bruke ordet voldtekt i en slik sammenheng. Ordet voldtekt har én betydning, og bør bare brukes i den sammenhengen, sier Arntzen.

Mange reagerer sterkt

Hun forteller at mange voldtektsofre reagerer sterkt på denne typen uttalelser.

- Mange utsatte reagerer veldig sterkt på det. De som har opplevd en voldtekt, har veldig sterke følelser knyttet til dette, og da er det å spøke med det ganske sårende, sier hun.

Ackles ba selv Arntzen om å dele beklagelsen, noe hun selv også synes var viktig.

- Jeg ville gjerne legge ut beklagelsen han sendte til meg, fordi den ikke går utover meg, den går først og fremst utover de som er utsatt. Samtidig er det viktig å sende et tydelig signal i samfunnet generelt om at dette ikke er greit, sier hun.

Les hele beklagelsen til Stephen Ackles her:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere