RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et sted å leve: Byråd Anniken Hauglie ønsker seg flere tilbud som likner bofellesskapet i Østerdalsgata. Her flankert av beboerne Helene Slivon og Lisa Hoff. Til høyre avdelingsleder Line Soggiu og avdelingsdirektør Tage Gullvåg.
Et sted å leve: Byråd Anniken Hauglie ønsker seg flere tilbud som likner bofellesskapet i Østerdalsgata. Her flankert av beboerne Helene Slivon og Lisa Hoff. Til høyre avdelingsleder Line Soggiu og avdelingsdirektør Tage Gullvåg.

Østerdalsgata 7 – et verdig stopp på veien

Oslo vil trenge fire hundre nye boliger tilpasset beboere med behov innen rus og psykiatri de neste fire årene. I Østerdalsgata 7 møter nye beboere et tilbud som fungerer.

SENTRUM: – Det beste er å lære seg å leve der livet skal leves.

Sosialbyråd Anniken Hauglie er ikke i tvil. Et godt botilbud med tilknytning til behandling og sosiale tjenester er en viktig faktor for raskt å kunne komme tilbake fra en hverdag med rus- og psykiatrirelaterte problemer. I boligbehovsplanen som ble lagt frem fredag, investeres det 800 millioner kroner over fire år i boliger til personer som trenger litt ekstra hjelp.

Stabilitet

Østerdalsgata 7 åpnet dørene i midten av august. Mange av beboerne har gått inn og ut av sykehus og rusinstitusjoner, og opplever her stabilitet i livet for første gang.

– Her er jeg sikret et tilbud, og får nervene på plass, sier Lisa Hoff.

Hun har flyttet 37 ganger i livet, og har ett ønske for fremtiden:

– Jeg ønsker meg et sted å bli gammel.

Et stopp på veien

Det får hun ikke i Østerdalsgata, men avdelingsdirektør Tage Guldvog håper oppholdet her skal gi henne og de andre beboerne den stabiliteten de trenger for å kunne ta steget ut i samfunnet.

– Det å ha en bolig og en aktivitet er et steg mot et selvstendig liv. Det håper vi å få til. Dette er et stoppested på veien, sier Guldvog.

Der folk er

Boligblokken er et samarbeid mellom Lovisenberg sykehus, bydelene Grünerløkka, St. Hanshaugen og Gamle Oslo. Fordi terskelen til offentlige kontorer er høy for mange, har hver bydel eget kontor i kollektivet. Her får beboerne hjelp med alt de trenger av kommunale tjenester.

– For mange er det en lang prosess å tørre å slippe seg løs i den store byen. På sikt er målet at folk skal ta ansvar for seg selv, sier Guldvog.

Sosialbyråd Hauglie kan ikke love at kollektiv som Østerdalsgata 7 vil bli dusinvare, men er opptatt av å kunne tilby tilpassede boliger til dem som trenger det.

– Dette er et godt eksempel på hvordan det kan gjøres, sier hun.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere