*Nettavisen* Nyheter.

Sterk KFUM-seier i Trondheim

I SLAG: Torstein Andersen Aase (til venstre) scoret to nye mål da KFUM besøkte Lerkendal denne helgen. Foto: Foto: Arild Jacobsen

Lyn og Vålerenga 2 skuffet på bortebane.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUFFET: Lyn, her representert ved Andreas Moen og Johannes Johannessen fikk lite å juble for borte mot Nybergsund/Trysil. Foto: FOTO: ALICE JOHANSEN

Fem av seks oslolag i 2. divisjon spilte bortekamper denne helgen. Runden resulterte ikke i særlig stor poengfangst for byens fotballklubber.

Lyn var i aksjon borte mot Nybergsund/Trysil og tapte 1-3. Vertene ledet 3-0 før Finn Badou Jor fikk redusert én gang med et drøyt kvarter igjen av spilletiden.

Den tidligere Lyn-spissen Ezekiel Bala scoret tredjemålet for laget fra veikrysset i de dype hedmarksskogene. Den samme Bala hadde tidligere i oppgjøret et brassespark i stolpen.

Etter tapet ligger Lyn nå på fjerdeplass, åtte poeng etter topplaget Alta i 2. divisjons avdeling 2.

Kjelsås spilte også på bortebane, selv om reisen ikke var lenger enn til Nesodden. Mål av Martin Sandell og Jørn-André Jacobsen bidro til 2-1-seier for blåtrøyene mot tabelljumboen.

LES OGSÅ: Vålerenga får mer storbesøk

Første poengtap

Vålerenga 2 gikk på sitt første tap for sesongen da det ble 0-3 borte mot Førde. Den tidligere tippeligaprofilen Alexander Ødegaard vartet opp med en krempasning før vertenes ledermål etter bare åtte minutter.

VIF-rekruttene holdt seg inne i kampen lenge, men fire minutter før full tid var Ødegaard på plass igjen og på til 2-0. Like etter scoret Førde enda en gang. Topprival Asker vant sin åttende strake kamp, og er dermed tre poeng foran Vålerenga 2 i avdeling 1.

– På 0-1 hadde vi sjansen til å komme inn i kampen igjen. Vi hadde et par avslutninger i stolpen og med litt flyt kunne vi ha utligna, sa trener Alexander Olsen til vif-fotball.no, men tilføyde også at hjemmelaget vant fullt fortjent.

I Førde stilte Vålerenga med et meget ungt lag. Akinsola Akinyemi (19) var lagets eldste spiller, men likevel yngre enn den yngste spilleren på motstanderlaget.

I avdeling 4 var heller ikke Grorud spesielt nær å få med seg poeng på hjemreisen fra Tromsø.

Ved kampslutt sto det nemlig 3-0 til vertene Tromsø 2 på Alfheim. Tippeligaspissen Aleksandar Prijovic sto for to av målene, ett av dem fra straffemerket.

LES OGSÅ: 21-åring trikset seg til verdenstoppen

Råsterk andre omgang

Det største lyspunktet blant oslolagene i helgen var definitivt KFUMs brakseier borte mot Rosenborg 2.

Alle målene ble scoret i andre halvdel av kampen. Det startet med et selvmål nesten rett etter avspark i andre omgang, før to mål av målsniken Torstein Andersen Aase og ett av Cato Valøy ga en meget solid seiersmargin.

Dermed holder «Kåffa» følge i toppen av tabellen, to poeng bak ledende Tromsdalen, som vant 2-0 borte mot Senja.

Frigg var byens eneste 2. divisjonsklubb i aksjon på hjemmebane. De utvalgte til Magnus Aadland har også spilt bedre kamper i år enn det som ble prestert mot svakt plasserte Bossekop lørdag.

Den gamle gutteklubben fra Hermann Foss' gate kom under 0-1 like før pause.

Eirik Sandstad utlignet midtveis i andre omgang. Men Frigg maktet ikke å hindre at altaværingene fikk med seg poeng for andre gang på åtte kamper denne sesongen.

LES OGSÅ:

Enga videre i cupen

Høydepunktene Lyn-Frigg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag