RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1-0: Vidar Örn Kjartansson setter inn 1–0 etter ett innlegg fra Diego Calvo. Kjarteinsson scoret to mål mot Bodø/Glimt.
1-0: Vidar Örn Kjartansson setter inn 1–0 etter ett innlegg fra Diego Calvo. Kjarteinsson scoret to mål mot Bodø/Glimt. Foto: FOTO: EIVIND HAUGER

Sterk og viktig Vålerenga-seier

Vålerenga startet og avsluttet best i søndagens hjemmeåpning i eliteserien. Det var akkurat nok til å sende nyopprykkede Bodø/Glimt hjem fra Ullevaal med 1-3 i bagasjen.

ULLEVAAL: Kjetil Rekdals mannskap føk ut av startblokkene og virket akkurat så revansjsugent som det burde etter å ha blitt rundspilt og slått 2-0 av Molde i serieåpningen.

Og selv om det tok lang tid før Oslo-laget fikk avgjort oppgjøret, mente Rekdal det var fortjent at hjemmelaget vant den første kampen foran eget publikum.

– Jeg tror alle som driver med fotball skjønner hvor viktig det var å vinne. Når du starter en ny sesong så er det ingen som helt vet hvor du er. Vi fikk juling forrige helg i Molde. Der var vi under normalen, selv om vi møtte en god motstander. I dag var det litt mer i den gode retningen, sa VIF-treneren til NTB.

Litt tyngre ble kvelden for Bodø/Glimts målscorer Trond Olsen.
– Vi startet og avsluttet forferdelig. Vi slapp inn tre mål litt for lett, og det må vi få ryddet opp i. Det var ingen god kamp av oss, sa kantspilleren.

Vi fulgte kampen live i vårt kampsenter.

VIDEO. Ruben Kristiansen: - Klanen motiverer meg Sinnsykt (vif.fotball.no)

VIDEO. Rekdal: - Fortjent og utrolig deilig (vif.fotball.no)

Like langt

Knappe sju minutter tok det før Vålerenga fikk nettsus første gang søndag. Diego Calvo slo inn fra kanten, og den nyhentede spydspissen Vidar Örn Kjartansson viste god avslutningsteknikk da han satte ballen opp i nærmeste hjørne med et volleyskudd.

Bodø/Glimt måtte svare og gjorde det uten å ta de helt store risikoene i sin trygge 4-1-4-1-formasjon. Midtbanemannen Papa Alioune Ndiaye viste at han kan bli en «hit» i eliteserien, men all verden skapte ikke gjestene fra Bodø.

Iallfall ikke før den alltid aktive Trond Olsen var på farten i det 37. minutt. VIF slurvet på egen halvdel, og Ndiaye satte opp lynvingen. Han dro seg inn i feltet, lurte Niklas Gunnarsson og tuppet ballen forbi Gudmund Kongshavn til 1-1.

– Når du møter et lag som ligger så lavt og har så gode kontringsspillere, er du nødt til å være nøye med pasningsspillet. Vi hadde full kontroll etter 1-0, men så ga vi bort et mål som mildt sagt er tullete, mente Rekdal.

Les også: Klanen-talsmann: Stor forskjell på supporterkultur i Norge og Sverige

Vekkelse

Etter scoringen ventet 40 kjedelige minutter på et vårkaldt Ullevaal. Et slurvete Vålerenga ga Glimt noen overgangssjanser, mens gjestene ga bort en rekke cornere, uten at det hjalp Rekdals disipler.

Først da Gunnarsson leverte et av sine farlige innkast i det 79. minutt ble det ordentlig farlig foran Glimt-keeper Pavel Londak. Innbytter Rasmus Lindkvist fikk god tid til å sikte og sleivsparket inn 2-1-målet som sendte «Klanen» i ekstase.

Se scoringen til Rasmus Lindkvist i vinduet under.

– Det er fortsatt ting som kan bli bedre, men vi avsluttet fantastisk. De siste 15-20 minuttene rullet vi over Bodø/Glimt, så det måtte komme mål til slutt, sa Rekdal til NTB.

For etter ledermålet var Vålerenga som fortryllet, og det var nærmest bare ett lag på banen. En rekke sjanser, deriblant et stolpeskudd, ble misbrukt før en av bortelagets spillere handset i eget felt.

Dommer Ken Henry Johnsen pekte på straffemerket, og derfra var Kjartansson trygg. Islendingen ble tomålsscorer der VIF imponerte i de 20 minuttene som trengtes for å vinne. (©NTB)

Les også: Ruben Kristiansen har signert for Vålerenga

Les også: Oslofolk tror på Enga-suksess

Les også: Disse tre lagene havner øverst

1–0 Vidar Örn Kjartansson (7)

Vålerenga - Bodø/Glimt: Straffe 90' (3-1) Kjartansson

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere