Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk vekst på leiligheter i Groruddalen

Statistikk viser at flere bydeler i Groruddalen opplevde stor prisvekst på boliger i februar måned mot samme tid i fjor.
Statistikk viser at flere bydeler i Groruddalen opplevde stor prisvekst på boliger i februar måned mot samme tid i fjor. Foto: Foto: Anders Auberg
Selveierleiligheter på Bjerke og Grorud opplevde Oslos sterkeste prisvekst i februar måned med en økning på 10 prosent fra samme måned i fjor.

Groruddalen: Det er statistikk fra Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff) og Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) som viser disse resultatene, skriver E24.

De er fortsatt i det lavere prissjiktet hva gjelder kvadratmeterpris, på henholdsvis 33.200 kroner og 27.400 kroner, men utviklingen er likevel sterk.

Stovner følger hakk i hæl med en prisøkning på selveierleiligheter på 9 prosent.

Forventer vekst

Terje Buraas, styreleder i Eff, sier til nettstedet at området har mye borettslag, så knappheten kan ha ført til et løft øst i hovedstaden.

– Jeg forventer en vekst på Oslo Øst. Selveierleiligheter på Stovner har ikke tidligere hatt så stor vekst, men dette området har kommet i det siste, sier han.

Markedet er virkelig i oppsving etter finanskrisen, og den store etterspørselen samt få boliger til salgs har ført til økte priser og rask omsetning.

Buraas sier at tradisjonelt har det alltid vært høy omsetning i Groruddalen, men det er nå prisveksten kommer for fullt.

– Det må nok til, siden prisene ellers i Oslo er så høye, sier han til nettstedet.

Dyrt i sentrum

Avdelingsleder i Eiendomsmegler 1 Groruddalen, Hans Anders Skjølberg, er enig i at det har vært et godt år så langt, men at man ikke kan basere seg utelukkende på disse månedstallene.

– Prisstigningen her så langt i år har vært god, og det er nok en sammenheng med det prisnivået i sentrum. Likevel kan man ikke basere seg for mye på disse tallene. Det blir litt for bastant, sier han.

Han mener at førstegangskjøpere nå er nødt til å vurdere andre steder enn sentrum fordi det har blitt for dyrt der. Tidligere kunne man klare å få en grei leilighet til 2 millioner i sentrum, mens man nå får veldig lite for samme sum.

– Man kjøper først og fremst med lommeboka, og da er spesielt førstegangskjøpere utsatt. Samtidig er en selger som har solgt over takst villig til å betale over takst også, sier han.

Skjølberg sier også at markedet i Groruddalen er veldig annerledes enn for eksempel på Oslo vest.

På den siden av byen gjorde finanskrisen større skade, mens det holdt seg mer stabilt i dalen.

– Markedet beveger seg litt annerledes her. Det svingte mer på Oslo vest enn her under finanskrisen, men boligmarkedet generelt har økt voldsomt, sier han.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!