RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterke bilder skal støtte overgrepsofre


Dette er Marcel Lelienhöfs bildegjøring av temaet overgrep og incest. Det er et av bildene som selges til inntekt for overgrepsofre.
Dette er Marcel Lelienhöfs bildegjøring av temaet overgrep og incest. Det er et av bildene som selges til inntekt for overgrepsofre. Foto: FOTO: Marcel Lelienhöf
27 av landets beste fotografer stiller ut i rådhuset til støtte for incest- og overgrepsutsatte til uken.

RÅDHUSET: Det er i forbindelse med 25-års jubileet til Støttesenter mot Incest Oslo at de 27  fotografene presenterer  fotoutstillingen ”Ut med det”.

Bildene skal synliggjøre incest og overgrep som samfunnsproblem, heter det i en pressemelding. Utstillingen åpnes av forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland 24. juni.

Fotografiene selges til inntekt for et kunstnerisk fond for incest- og overgrepsutsatte. Meningen er at fondet skal gi utsatte muligheten til å bearbeide sine traumer gjennom kunstnerisk utfoldelse.

Del på Facebook

– Kan gjøre en forskjell

– Med fondet føler fotografene at de kan gjøre en forskjell med de bildene, opplyser Stian Tangen fra reklamebyrået Siste Skrik, en av de mange instansene som er med på dugnaden mot overgrepsofre.

 – Det er av uvurderlig betydning å synliggjøre dette alvorlige samfunnsproblemet som ingen helst vil snakke om. Vårt motto er at ”incest skal tales i hjel, ikke ties i hjel” og denne utstillingen er et vesentlig bidrag til dette.  Vi er dypt takknemlige og ydmyke for fotografenes fantastiske innsats, sier daglig leder Kari Sørensen i Støttesenter mot Incest Oslo i en pressemelding.

Kjente fotografer

Fotografene som har bidratt  er: Alexander Hagstadius, Bård Ek, Charlotte Sverdrup, Christian Houge, Dag Thorenfeldt, Fin Serck-Hanssen, Fredrik Arff, Gunnar Mjaugedal, Guri Dahl, Hans Jørgen Brun, Herdis Maria Siegert, Isidor Åstrøm, Jens Haugen, June Witzøe, Knut Bry, Lars Botten, Linda Bournane Engelberth, Loannis Lelakis, Marcel Lelienhöf, Margaret de Lange, Marie Sjøvold, Massimo Leardini, Monica Kvaale, Per Heimly, Sune Eriksen, Torkil Færø og Trond Isaksen. Utstillingen er åpen til og med 26. juni.

Alle bildene er til salgs – selvsagt til inntekt for aksjonen.

– Her er det blant annet kunstfotografer som gir bort bilder for  titusenvis av kroner.  Og ingen tjener noe penger, opplyser Tangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere