RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gunnar Pedersen ønsker hele planen ned i en skuff.
Gunnar Pedersen ønsker hele planen ned i en skuff. Foto: Foto: Reidar Rasch

Sterke følelser på møte om sletta

Det var stort engasjement i salen da Plan- og bygningsetaten (PBE) tirsdag arrangerte åpent møte om planforslaget til ny reguleringsplan for Ekebergområdet.

EKEBERG: PBEs informasjonssjef, Dagny Gärtner Hovig, ledet møtet og tre saksbehandlere presenterte planen for publikum. Nærmere 70 var møtt fram og det var stort engasjement i Ekeberg skoles aula.

LES OGSÅ: – Nok er nok!

Omkring 20 fra publikum hadde ordet – og intensiteten økte etter hvert som flere ble varme.

Frode Kyvåg argumenterte for en ekstra kunstgressbane og han understreket hvor viktig idrettsaktiviteter er som middel mot sofaer, Facebook og TV.

Men etter hvert spurte stadig flere om hvordan PBE mente å ha tatt hensyn til fri ferdsel, friluftsliv og fleksibel bruk av området.

Frykter urbanisering

Frykt for sterk urbanisering av sletta ble en gjenganger i argumentasjonen. Oslo Idrettskrets hadde flere innvendinger mot fortetting av aktiviteter rundt Ekeberghallen, atkomstmuligheter for behandlingstrengende, frakt av fõr og gjødsel til og fra EKT, etc. Flere nevnte at de framlagte planene vil båndlegge enda mer av sletta.

Hva blir igjen av fri ferdsel? Hva skjer med valgfrie aktiviteter, adgang for allmennheten, muligheten for variert framtidig bruk, og fleksibiliteten til å legge om og endre aktiviteter om fem eller ti år etter så omfattende investeringer og opparbeidelse av området i dag?


Mange av de fremmøtte mente at nok er nok, og ønsket stans i i inngrepene.

Negativt Eikabergting

Representanter for Eikabergtinget stilte seg svært skeptiske til å la cricket-folket få bane og klubbhus med kafeteria. Hvorfor skal akkurat denne aktiviteten prioriteres, lød deres spørsmål.

Gunnar Pedersen holdt et kraftfullt innlegg til mye applaus fra salen. Han påpekte at Ekebergområdet i mange år har vært utsatt for press fra mange hold som ønsket seg en bit av området.

– Det ble tatt skalker til flere barnehager, cricketbane, kunstgessbane, skoler etc. Det var på grunn av at presset på området var så sterkt at vi som bor i området eller bruker området som rekreasjon, ønsket en reguleringsplan som en gang kunne sette en stopper for de mange som siklet etter deler av friområdet.

Strider mot planen

– Vi trodde i vår enfoldighet at Oslo kommunes vedtak fra 1983 ville bli respektert. Her går det frem at den overordnede målsettingen for skjøtselsplanen er å bevare og viderutvikle områdets eksisterende landskapskarakter. Det kreves at all opparbeidelse, bruk og skjøtsel må underordnes denne målsettingen, sier Pedersen.

LES OGSÅ: – Politikerne må på banen nå

Videre heter det at området i størst mulig grad skal være åpent for alminnelig ferdsel og bruk og at arealkrevende funksjoner ikke bør få eksklusivt preg og føre med seg restriksjoner for fri ferdsel.

Bør avvises

– Mitt ønske er at hele planen avvises og at det kommer et nytt forslag som er mer i pakt med uttalelsene som kom frem på møtet tirsdag. Så meget arbeide er gjort at en ny plan ikke vil koste all verden, sier Gunnar Pedersen til Nordstrands Blad i etterkant av møtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere