RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stian Haug slo seg nylig til NM-gull i ungdomsklassen. Nå tar 16-åringen steget inn blant juniorene.
Stian Haug slo seg nylig til NM-gull i ungdomsklassen. Nå tar 16-åringen steget inn blant juniorene.

Stian bokser mot strømmen

Stian Haug (16) er noe så sjeldent som et lokalt talent i boksing.

ULLERN: Nylig ble Ullern-gutten norgesmester i ungdomsklassen, etter å ha slått sin finalemotstander på poeng. Dermed fikk distriktet et sjeldent gull i bokseringen.

Det er ikke akkurat så mange som bokser her i området, nei. Jeg tror ikke jeg kjenner til noen andre enn meg, men kameratene mine synes det er morsomt at jeg driver med boksing, sier Stian.

NM-gullet er naturlig nok 16-åringen meget fornøyd med.

Jeg har tatt ham jeg møtte noen ganger før, men det gjaldt å unngå å undervurdere ham. Følte jeg hadde bra kontroll på slutten, forteller Stian.

Ullern-gutten håper nå flere lokale gutter og jenter kan begynne med idretten.

Dette er å anbefale. Og vi har et utrolig bra miljø, sier Stian som reiser til Hasle tre ganger i uken for å trene med Oslo Bokseklubb.

I fars fotspor

For Stian var det ikke aktuelt med noen annen idrett enn boksing. Faren Rolf kan skilte med to NM-gull som seniorbokser, og at han dro med sønnen på boksetrening var dermed ikke noe sjokk.

Jeg begynte å bokse da jeg var tolv år. Jeg trener også mye hjemme sammen med pappa. Normalt blir det tre økter hos bokseklubben og tre økter hjemme i løpet av en uke, forteller Stian.

Junior-NM neste

Ullern-gutten koser seg med tittelen som norgesmester, men er beredt på at han må fortsette med å jobbe hardt for å ta nye steg som bokser.

Og nå blir jeg også junior, så da blir det mye tøffere. I juniorklassen kan jeg møte utøvere opp til 19 år, forteller 16-åringen som også har vunnet store stevner i Sverige den siste tiden.

Junior-NM blir det neste store for Stian.

Jeg er ikke helt sikker på om jeg skal være med på det som kommer om noen måneder, men neste år igjen håper jeg i alle fall jeg kan hevde meg.

På sikt er ikke boksetalentet i tvil om hva som er målet.

Det hadde vært utrolig gøy å bli proffbokser, fastslår norgesmesteren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere