RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stille etter 50 år


Operaen på Youngstorget ble stille nyttårsaften.
Operaen på Youngstorget ble stille nyttårsaften.
Den Norske Opera holdt siste forestilling på Youngstorget på nyttårsaften. Dermed ble det slutt med opera på Youngstorget etter nesten 50 år.

Passende nok heter den siste forestillingen "Teppefall", og etter denne forestillingen i de gamle opera-lokalene må Oslos innbyggere vente til den nye Operaen i Bjørvika åpner før en ny forestilling blir satt opp.

Det nye operahuset skal etter planen stå ferdig 12. april og det ble et vemodig farvel med det gamle bygget nyttårsaften.

- Vi etterlater oss et stykke norsk musikk- og kulturhistorie i dette bygget. Operaen og balletten har holdt hus her i nesten 50 år, med over tusen forestillinger, sier operasjef Bjørn Simensen til Dagbladet.

Heidi Bruun Nedregaard har regien på "Teppefall", og handlingsrammen rundt stykket er Mozarts "Tryllefløyten". Forestillingen ble kun satt opp på nyttårsaften, og den ble delvis direkteoverført på NRK1.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere