RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stille markering på Rommen


Nirmalanathan Samuthiran og Vinitha Caroline Vijayarajah foran bildene som skildrer de unges oppfatning av den kaotiske tilstanden på Sri Lanka.
Nirmalanathan Samuthiran og Vinitha Caroline Vijayarajah foran bildene som skildrer de unges oppfatning av den kaotiske tilstanden på Sri Lanka.
4. februar var det 60 år siden Sri Lanka fikk sin uavhengighet. Med den spente situasjonen i landet ble det ingen feiring for norsktamilene dette året.

ROMMEN: Norsk Tamilsk Forum valgte i stedet å markere dagen med en utstilling på Rommen.

Levende

Utstillingen med tittelen "60 års uavhengighet for Sri Lanka. 60 år med lidelser for tamiler var åpen for besøkende sist helg.

Her var de vanskelige levevilkårene på øya visualisert med blant annet en tredimensjonal (3D) framstilling av landskap og bebyggelse.

Bilder og media

For en liten befolkning i minoritet er det ofte vanskelig å nå fram med informasjon i media og til vanlige folk.

Her har vi satt sammen en utstilling av det som har blitt skrevet i pressen de siste årene, forteller Gabriel Edwin, og legger til at han ønsker å motivere spesielt de unge selv til å begynne å skrive.

Ikke for å høste ære og berømmelse, men rett og slett for å redde liv. Det er stor makt i det skrevne ord, sier Gabriel Edwin.

De unge

I det store lyse rommet sitter to unge og leser noen av artiklene.

Jeg mener det er viktig å fortelle om det som skjer på Sri Lanka, sier Vinitha Caroline Vijayarajah.

Sammen med Nirmalanathan Samuthiran viser hun stolt fram bildene som de unge selv har laget til utstillingen på senteret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere