RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stiller regjeringen til veggs


Stine Evjen er prosjektleder for Involve Yourself. Kampanjen jobber for å engasjere unge mennesker i menneskerettigheter og urettferdighet.
Stine Evjen er prosjektleder for Involve Yourself. Kampanjen jobber for å engasjere unge mennesker i menneskerettigheter og urettferdighet. Foto: FOTO:PROMO
Se hvordan ungdom løser verdensproblemer på domkirkeveggen i kveld.

Sentrum: – Vi ønsker å synliggjøre ungdom sine innspill til Regjeringen med spesifikke løsninger på hvordan vi bedre kan ivareta menneskerettighetene, sier Stine Evjen, Prosjektleder for Involve Yourself 2010.

I ettermiddag mellom klokken 17.30 og 21 skal en interaktiv storskjerm dekke Oslo Domkirke med ungdoms forslag til løsninger på verdensproblematikken.

Samtlige forslag skal overrekkes regjeringen i desember.

Kampanjen er et samarbeid mellom Røde Kors Ungdom, Flyktninghjelpen, Norsk Folkehjelp Ungdom, PRESS og Changemaker.

– Vi har et møte med Erik Solheim 2. desember. Da vil vi fortelle ham hva ungdom står for, forteller Evjen som oppfordrer all ungdom til å benytte anledningen til å komme med løsninger i kampen for mennesker.

– Alle kan si hva de mener i kveld, enten på nettsidene våre eller ved å sende en sms med koderord iy til 2010.

Evjen er opptatt av at Norge forsatt har et stort forbedringspotensial hva angår menneskerettighetsspørsmål.

– Selv om vi er flinke til mye, kan vi fortsatt bli bedre. Derfor er det viktig å engasjere ungdom til å fokusere på noe som er større en dem selv innimellom. Unge mennesker har masse ressurser, meninger og ideer, og de tenker på annen måte. Det er verdifullt.

Foruten meldingene som vises fortløpende på kirkeveggen, blir det også et arrangement utenfor kirken i tidsrommet fra 17.30 til 21.

– Flere artister skal spille og vi viser ulike kunstinnslag. Dessuten deler vi ut boller og kaffe og vil engasjere forbipasserende.

Rettigheter til mindreårige asylsøkere og klimakrisen, er begge temaer som vil være i hovedfokus i kveld.

– Norge fremstår på mange måter som en foregangsnasjon, men det betyr ikke at vi kan legge oss tilbake og hvile. Det er flott å se at vi allerede har fått massiv respons på nettsidene våre. et engasjement som vi skal vise videre ut over kvelden, sier Evjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere