*Nettavisen* Nyheter.

Stiller til gjenvalg

Ingeborg Midttømme stiller til gjenvalg som leder av Presteforeningen og kommer trolig ikke tilbake som prest før om tre år.

PRINSDAL/SENTRUM: Jeg trives veldig godt i denne jobben. Den er spennende og gir mye energi, forteller Ingeborg Midttømme, som siden september 2003 har vært leder av Presteforeningen.
I september er det ny generalforsamling i Tønsberg, og Ingeborg stiller til gjenvalg for en periode på tre nye år.
Jeg har fått en del erfaring og et kontaktnett som jeg ønsker å jobbe videre med en periode til, forteller hun.

Parentes i livet

Fra kontoret i toppetasjen i Kirkens hus i Oslo sentrum har hun utsikt over Bjørvika og Ekebergåsen.
Ingeborg har permisjon fra prestestillingen i Hauketo-Prinsdal menighet, men savner det å være prest.
Dette politiske vervet er en parentes i livet mitt og jeg gleder meg til å komme tilbake som prest, forteller hun.
Hun er fortsatt aktiv i menigheten på Hauketo/Prinsdal og holder gudstjenester i Østmarkkapellet et par ganger i året. Som leder av Presteforeningen har hun en travel arbeidsdag. Hun reiser også rundt og holder foredrag. Familie og lokalt engasjement i familiespeiding og menighetskor krever også sitt.
Jeg er glad i prestetjenesten og blir beveget når jeg snakker om det å være prest, forteller hun.

Stat og kirke

Tirsdag i forrige uke kom Gjønnesutvalgets rapport om forholdet mellom kirke og stat. For Presteforeningen gir dette utfordringer på flere plan.
Det viktigste for oss er å gi folk trygghet og tilhørighet til kirken. Men vi er også en fagorganisasjon og må passe på at våre interesser blir tatt vare på, men jeg håper ikke debatten sporer av med spørsmål om hundrelapper, sier hun.
Ingeborg håper folk engasjerer seg og tenker over hvilken kirke de vil ha i fremtiden.
Det det koker ned til er folks forhold til kirken sin. Vi ønsker en landsdekkende åpen folkekirke på hvert et sted, sier Ingeborg.

Handler om respekt

En annen stor sak de siste ukene har vært debatten og opptøyene rundt tegningene av profeten Muhammed. Den muslimske verden protesterer voldsomt mot at først Jyllands-posten, så den kristne avisen Magazinet og senere flere andre europeiske aviser har trykket tegningene.

Jeg synes det er trist og betenkelig at en kristen avis som ønsker respekt for sin egen tro klarer å trå over grensen for respekt for andres tro. Dette handler om en grunnleggende respekt for andres religion. Det som er hellig for andre har man ikke rett til å krenke. Vi må se på hva som gjør at vi står samlet, og ikke hva som skiller oss, avslutter Ingeborg Midttømme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag