Gå til sidens hovedinnhold

– Stillingsprofilen beskriver en «supermann»

Vålerenga er i full gang med å erstatte Martin Andresen. Drømmen er en «supermann».

SENTRUM: – Når det kommer til utdannelse og erfaring, så skal vår neste trener ha UEFA Pro-lisens og erfaring fra topp nasjonalt nivå eller internasjonalt nivå, sier styreleder i VIF Åge-Petter Christiansen til vif-fotball.no.

Christiansen forteller at jobben som hovedtrener for Oslos eneste lag i eliteserien er en attraktiv jobb. Vålerenga har flere navn på blokka, men styrelederen er forsiktig med å røpe navn.

LES OGSÅ: Klanen: – Kom hjem, Kjetil!

Flere har meldt sin interesse

– Interessante trenerprofiler har også meldt sin interesse. Det er mange spennende trenernavn der ute, og vi skal gjøre alt i vår makt for å få på plass den rette personen i den krevende jobben det er å trene Vålerenga, sier han.

Christiansen innrømmer imdilertid at klubben har store krav til vedkommende som skal lede laget gjennom jubileumssesongen 2013.

I tillegg til å inneha UEFA Pro-lisens, samt nasjonal og/eller internasjonal erfaring, vil Vålerenga har en trener som har et poengsnitt på 1,8 per kamp de siste fem årene.

FØLG VÅLERENGA FOTBALL PÅ DITTOSLO.NO

Ny trener før jul

Betydelig erfaring som trener er også et krav.

– Vi vet at stillingsprofilen beskriver en «supermann», og vi finner heller ikke noen som er fullkommen. Men vi vil legge lista høyt for å finne en som kan innfri mest mulig i den stillingsprofilen vi beskriver, sier Christiansen til vif-fotball.no.

Vålerenga satser på å ha ny trener på plass før juleferien, men sier det er viktigere å få på plass rett person til jobben, enn å forholde seg til en bestemt dato.

– Men vi ønsker selvfølgelig at han kan være med fra dag én i oppkjøringen til neste sesong, sier Christiansen, som ikke ønsker å kommentere konkrete navn eller rykter.

LES OGSÅ: Lettet Martin Andresen ferdig i Vålerenga

Rekdal møter Klanen i kveld

Mange supportere ønsker Kjetil Rekdal velkommen tilbake til VIF. «Kong Rekdal har fått sparken i AaFK!!!!!!! Kom hjem, Kjetil!!!!», la supporterklubben ut på Facebook, da det tidligere denne uka ble kjent at Kjetil Rekdal fikk sparken i Ålesund.

I kveld møter Rekdal Klanen på Bohemen.

LES OGSÅ: VIF-supportene håper på Kjetil Rekdal

For i kveld stiller nemlig den legendariske treneren på Klanens stamsted Bohemen for å snakke om boka si, «Mitt liv som I». Arrangementet starter klokka 17.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021