RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stilte lokalavisen til veggs


STORFINT BESØK: Nysgjerrige som vi er i mediebransjen, liker vi godt å få besøk av andre nysgjerrigper-er. Som klasse 7 A på Karlsrud, for eksempel.
STORFINT BESØK: Nysgjerrige som vi er i mediebransjen, liker vi godt å få besøk av andre nysgjerrigper-er. Som klasse 7 A på Karlsrud, for eksempel.
Klasse 7 A på Karlsrud skole kan bli storleverandør til norske avisredaksjoner de neste ti årene.

SENTRUM: 12-13-åringene har dedikert en hel uke på skolen til en innføring i mediebransjen, og i det vi spør om noen er blitt fristet tilå bli journalister, strekkes flere hender i været.

Men det avhenger av flere faktorer. Hvor mye penger som ligger i potten, for eksempel.

– Hvor mye kan man tjene som journalist? krever en svar på.

Nordstrands Blad forklarer at det avhenger av så mangt, og blir med akkurat så upresise som vi ikke vil at våre egne intervjuobjekter skal være.

7 A viser lovende takter ved umiddelbart å stille oppfølgingsspørsmål.

– Du er redaktør. Hva har du i året? spør en kar veslevoksent, og da er vi selvsagt fristet til å be ham gjøre research og finne det ut selv.

Det er mer enn lønn som opptar de oppvakte tenåringene og nesten-tenåringene. Tanker om stort og smått har de nedfelt i artikler de har forsynt oss med, og vi vil i ukene fremover trykke noen av dem.

Lekser

«Vi trenger mindre lekser. Lekser er noe vi ikke lærer av. Forskningen viser at vi lærer like mye med lekser som uten lekser. Vi kan heller gå en time lenger på skolen hver dag. Å sitte oppe til langt på natt med lekser er ikke bra. Da sitter man bare og halvsover på skolen dagen etter. Mye lekser tar bare tiden vekk fra fysisk aktivitet og hobbyer, dette gjør at vi blir i dårlig form og syke. Da blir vi mere borte fra skolen. Dette startet med at en fra elevrådet på Karlsrud foreslo å kutte ned lekser og slutte en time senere.»

Ali (12)

Anti-krig

«Det er for mange som dør på denne jordkloden i dag og det er ikke bare meningsløst, men også miljøskadende! Problemet er det samme i mange mektige land, og det er spesielt USA som går til angrep. I 1939-1945 ble 50 til 70 millioner drept under 2. verdenskrig, noe som gjør den til den dødeligste konflikten i menneskehetens historie. Så tenk på det neste gang dere skal til å gå i krig, fordi den beste løsningen er å ikke krige. Mitt forslag er at vi skal prøve å stanse krigen, fordi når barn ikke får slåss, så synes jeg ikke de burde krige, aller helst ikke lage konflikter. Mektige land burde donere penger, ikke drepe folk. Det er jo vanlige mennesker. Uansett vil jeg oppfordre alle land til å ikke lage krig! Det landet som blir angrepet mister innbyggere og familiemedlemmer.»

Alend
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere