RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stina Colleou tar innpå Nordenstam


LØSNET: Stina Kajsa Colleou fra Lambertseter Svømmeklubb dominerte under svømme NM for juniorer. – Målet er å kvalifisere seg til internasjonale mesterskap. BEGGE FOTO: ANDREAS LINDBÆK
LØSNET: Stina Kajsa Colleou fra Lambertseter Svømmeklubb dominerte under svømme NM for juniorer. – Målet er å kvalifisere seg til internasjonale mesterskap. BEGGE FOTO: ANDREAS LINDBÆK
Lambertseter Svømmeklubb tok flest medaljer og poeng under svømme NM for juniorer. Og aller best var Stina Kajsa Colleou (19).

TØYENBADET: Lambertseter Svømmeklubb var best både i poengkampen og på medaljestatistikken under NM i Stavanger. Klubben overrasket også under UM, som gikk parallelt med NM, og tok en flott andreplass totalt på poeng.

– Det står i målsettingen til klubben at vi skal være topp tre klubb nasjonalt. Dette fordi vi skal ta medaljer og vise bredde. Derfor er vi kjempefornøyd med prestasjonene under NM og UM, sier elitesjef, Joacim Lilleåsen.

LES OGSÅ: Lambertseter imponerte stort

Stina Kajsa Colleou (19) fra Ettersletta fikk under NM godt betalt for all treningen hun har lagt ned gjennom flere år da hun tok storeslem på brystøvelsene og tok gull både på 50, 100 - og 200 meter. I tillegg var hun med å ta stafettgull på 4X100 meter og 4X50 meter.

Var sikker

– Det var noen gode dager. Jeg var ganske sikker på 200 meterøvelsen, for der hadde jeg prestert godt tidligere. Men mye god styrketrening i forkant av NM gjorde at det gikk veldig bra også på 50 og 100 meter, smiler hun.

I tillegg til gull ble det personlige rekorder på alle tre brystøvelsene.

– Det ble over ett sekund personlig rekord på 100 og 200 meter medley, samt nesten to sekunder forbedring på 200 meter bryst. Det er utrolig gøy å se at all treningen jeg har lagt ned lønner seg, sier hun.

LES OGSÅ: Utøverne gleder seg til åpningen av Lambertseter Bad

Utfordrer Sara

Elitesjefen skryter voldsomt av Stina og han mener at hun er en av de som har trent mest og best de to siste årene.

– Hun er en ledertype med svært gode holdninger. Hun kan fort fyke opp til tidene til Sara i fremtiden, sier han.

Og hun får også sjansen til å tukte klubbevenninnen under Nordsjøstevnet om to uker.

– Målet er å prestere på samme nivå som under NM, sier Stina, som er glad hun får trene sammen med Nordenstam.

– Jeg gleder meg veldig til stevnet og det er en god motivasjon å svømme mot Sara. Hun er alltid i godt humør og deler råd og tips. For to år siden lå jeg en kroppslengde bak henne, mens nå er det hundredeler det er snakk om. En gang skal jeg slå henne, smiler hun.

Også Niksja Stojkovski (18) og Armin Porobic gjorde det strålende med flere gullmedaljer og rekorder.

– Jeg perset på alt jeg svømte. Jeg hadde vært syk i forkant, så jeg trodde det kom til å gå dårlig. Men jeg er flink til å slappe av før start og holde hodet kaldt, sier Armin Porobic fra Skullerud.

Les mer om Armin Porobic her

Trener Lilleåsen mener at Armin kan nå så langt som han bare vil.

– Om man skal bruke begrepet talent, så vil jeg si at han utvilsomt er det. Han har en fantastisk teknikk og han er en som kan nå veldig langt, sier Joacim Lilleåsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere