*Nettavisen* Nyheter.

Stinkende gjørme ispedd kloakk

Jens Christopher Myhre mener at nå må noe gjøres med Sollerudstranda og Hydrostranda, hvor vannet periodevis lukter ille og er full av tarmbakterier. Foto: Vidar Bakken

Sollerudstranda og Hydrostranda stenges med jevne mellomrom på grunn av høye konsentrasjoner av tarmbakterier. Uholdbart, sier Jens Christopher Myhre (A).

Klikk på bildet for å forstørre.

I den beste delen av sommeren dukker dette skiltet regelmessig opp på Sollerudstranda.

SOLLERUD: Det er brukt mer enn 70 millioner kroner på renseanlegg som skal ta seg av overløpsvannet, slik at kloakken ikke skal flomme ut i fjorden her. Renseanlegget sto ferdig i sommer, men på nytt ser vi etter et stort regnskyll at Hydrostranda og Sollerudstranda som eneste strender i Osloområdet blir rammet av høye konsentrasjoner av tarmbakterier. Det er uholdbart og nå må noen finne ut grunnen til dette. Disse to strendene er de eneste som regelmessig får opp skilt hvor det advares mot bading, sier Jens Christopher Myhre (A), som i deg er vararepresentant i bystyret og tidligere leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern.

10 000 kolibakterier

I overgangen august september målte helse- og velferdsetaten 10 000 kolibakterier per 100 ml. vann ved Hydrostranda, mens grensen for "dårlig vannkvalitet" går på 500 kolibakterier per 100 ml. vann.

En annen side ved dette er at gjennom mange år har det lagt seg slam og kloakk på bunnen her, bare noen meter fra strandlinjen. Å komme opp av vannet med stinkende gjørme ispedd kloakk på beina er ikke hyggelig verken for barn eller voksne. Det er uappetittlig. Sanden som ble lagt her for en mange år siden er dessuten mer eller mindre vasket bort. Her må det mudres og kjøres på ny sand, sier Myhre.

Helseskadelig

Han har i mange år gjennom sitt virke i bydelsutvalget kjempet for å få en sammenhengende turvei fra Lysaker til innerst i Bestumkilen.

Det er nå blitt en realitet etter at Løvenskiold har åpnet opp sitt område. Her skulle det også bli lagt til rette for trygg bading, uten at foreldre skal gå å være engstelige for at vannet er helseskadelig for barna. Dette er tross alt kystlinjen for hele Oslo ytre vest, sier Myhre.

Plan for fremdrift

Han har sendt brev til byråden for miljø og samferdsel, Peter N. Myhre hvor han ber om at et initiativ for løse problemene rundt de sterkt forurensede strendene.

Vi trenger en plan for fremdrift i denne saken, sier Myhre.

Samtidig spør han om det nye renseanlegget fungerer etter sin hensikt, i og med at Sollerudstranda og Hydrostranda på nytt blir rammet av konsentrasjoner av tarmbakterier ved store regnskyll.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.