RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stinker som en utedo


Lubos Sikela i Rusken var på Utsikten onsdag for å inspisere folks etterlatenskaper.
Lubos Sikela i Rusken var på Utsikten onsdag for å inspisere folks etterlatenskaper. Foto: ALLE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Et vakkert skue over Oslofjorden og stanken av bæsj er det som møter turgåere som kommer til Utsikten.

UTSIKTEN: Den siste tiden har Utsikten blitt benyttet som toalett og turgåere skal virkelig passe på hvor de setter føttene.

Her ligger det sprøyter med spisser

Det er spesielt ille i området på nordsiden av stien ned fra parkeringsplassen. Her ligger det flere hauger med bæsj, samt papir. Det henger også en del klær på noen greiner rett ved stien. Utsikten lukter og ser rett og slett ut som en utedo.

Morgentoalett

Ifølge tipsere Nordstrands Blad og Rusken har vært i kontakt med, er det flere ganger observert folk som kommer ut fra parkerte kassebiler som går nedover mot Utsikten, med toalettpapir i hånda på morgenene.

– Det kommer en del kassebiler og står på plassen der om kvelden og natten, vi sliter med dette over alt i Oslo, sier Ruskengeneral Jan Hauger.

Fjernet sprøytespisser

Nordstrands Blad ble med Ruskenpatruljen og Lubos Sikela til Utsikten. Han forteller om store problemer med såkalte villcamper og søppel i hele byen.

– Villcampene er et stort problem for Oslo. Vi tar bilder og rapporterer til de som har ansvar for området. Hvis det er noe akutt så fjerner vi det med en gang, sier Lubos Sikela.

I skogen rett nedenfor Hundejordet har det tidligere vært en villcamp. Politiet og Rusken har flere ganger brutt opp denne campen, men ingen var der eller på Utsikten da Nordstrands Blad var med Rusken.

– Men her er det noen narkomane som har hatt tilhold, her ligger det sprøyter med spisser, sier Lubos og drar fram hanskene for å fjerne dem.

LES OGSÅ: Her bor romfolk på USAs ambassadetomt

Vil aksjonere

Rusken setter stort pris på at folk sier ifra når det oppdager villcamper, søppel, rot, eller at offentlige områder brukes som toalett, som på Utsikten.

– Det er veldig fint at folk ringer og sier ifra slik at vi får tatt tak blir for ille, sier Lubos Sikela.

Politiet på Manglerud var ikke klar over problemet før Nordstrands Blad ringte, men stasjonssjef Gro Smedsrud sier de vil patruljere i området fremover.

LES OGSÅ: Christian Ringnes vil ha Café Utsikten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere