*Nettavisen* Nyheter.

Stjal 200 festivalbilletter og elleve pc-er

Innbrudd: Oslo Jazzfestival ble i helgen utsatt for innbrudd forteller Lise Gulbransen i Oslo Jazzfestival. Foto: Arkivfoto: Erik Tangen

Tyver tok seg i helgen inn i kontoret til Oslo Jazzfestival i Øvre Vollgate.

SENTRUM: – De fikk med seg elleve bærbare pc-er som våre frivillige bruker under arrangementene, forteller Lise Gulbransen i Oslo Jazzfestival.

De er ikke sikre på når innbruddet skjedde, men det ble oppdaget mandag morgen.

– Etter et innbrudd i fjor installerte vi sikkerhetslåser i vinduene, det er også gitterport og kontoret er godt sikret, men nå har de altså kuttet over dissesikkerhetslåsene og kommet seg inn vinduet, forteller Gulbransen.

Mistenker de samme tyvene

Også i fjor fikk tyvene med seg pc-er fra festivalkontoret. I år var pc-ene lagret i kasser og ikke synlig fra vinduene.

Gulbransen har derfor en mistanke om at det er de samme tyvene som har vært på ferde igjen.

– Det står en del andre verdifulle gjenstander her, men de har bare gått forbi disse og tatt pc-ene og billettene. Jeg har en følelse av at det er de samme som har vært tilbake, men det blir bare en hypotese, sier Lise Gulbransen.

Ikke kjøp svartebørsbilletter

Også 200 billetter til åpningskonserten «Jazz i Operaen: Nora» 12. august klokken 18.00 ble stjålet under innbruddet, disse er nå annullert.

– Vi har vært i kontakt med operaen og disse billettene er nå ugyldige. Hvis publikum får tilbud om å kjøpe slike billetter, må de være klar over at de ikke lenger er gyldige, sier Lise Gulbransen.

Politiet har vært på kontoret og gjennomført åstedsundersøkelser. I følge Gulbransen har det vært en del liknende innbrudd i området. Saken etterforskes nå, men politiet har få spor å gå etter.

Festivalen går som planlagt

Oslo Jazzfestival er forsikret, men får neppe igjen hele verdien på pc-ene som forsvant. De forsikrer likevel om at dette ikke vil ha noen innvirkning på festivalen.

– Vi er inne i et tøft år, uten hovedsponsor og med Oslo kommunes kutt av tilskudd. Dette vil påvirke kostnadene våre, men konsertene og festivalen blir gjennomført akkurat slik den er planlagt, sier Lise Gulbransen.

Annonsebilag