RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjal bankkort og tømte kontoer


DØMT: En 41-åring fra Munkerud må ett år og tre måneders felgsel for tyveri av post og bankkort fra en rekke personer på Skullerud, Nordstrand, Lambertseter og Munkerud.
DØMT: En 41-åring fra Munkerud må ett år og tre måneders felgsel for tyveri av post og bankkort fra en rekke personer på Skullerud, Nordstrand, Lambertseter og Munkerud. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
En 41 år gammel mann fra Munkerud kopierte universalnøkler, stjal post og tok ut penger med andres minibankkort. Nå må han i fengsel.

OSLO TINGRETT: Den 41 år gamle mannen ble avslørt da politiet den 9. april i 2010 ransaket mannes leilighet på Munkerud. Her fant de post tilhørende en rekke personer, samt 36 bankkort.

 

Tok ut 925.000 kroner

41-åringen delte i perioden leiligheten med en kamerat, som allerede er dømt for tyveri, heleri og misbruk av bankkortene.

Til sammen skal de to ha fått ut rundt 925.000 kroner fra kortene som tilhørte nærmere 40 personer.

Posten og bankkortene ble stjålet fra adresser blant annet på Skullerud, Nordstrand, Lambertseter og Nordseter. Mannen skal ha brutt seg inn, stjålet låssylindre og laget kopier av universalnøkler slik at de fikk tilgang på postkassene.

Nekter straffskyld

Bankkortene ble brukt til maksgrensen for uttak i Norge var nådd og ikke sjelden reiste de to kameraten over til Sverige for å fortsette uttaket. De unngikk minibanker på grunn av overvåkingskameraer.

De to kameratene har forklart seg motstridende om hvem som gjennomførte tyveriene og misbruket av bankkortene. 41-åringen nektet straffskyld da han nylig møtte i Oslo tingrett.

Fengsel

Tingretten ser alvorlig på forholdene 41-åringen har gjennomført eller bidratt til å gjennomføre.

I en samlet vurdering har tingretten konkludert med fengsel i ett år og tre måneder.

I tillegg må 41-åringen sammen med kameraten betale tilbake pengene til bankene som har tapt på bankkorttyveriene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere