Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjal bil med to hunder i – ringte eieren og ga beskjed

LYKKELIGE SAMMEN: Birgitte Hakstun (48) sammen med Gordon setteren Felix, som er 4 måneder og Flat coated retrieveren Scott, som er ni år. Hakstun er veldig glad for å ha hundene sine hjemme igjen. Nå er det bare bilen som må returnere til sin rette eier.
LYKKELIGE SAMMEN: Birgitte Hakstun (48) sammen med Gordon setteren Felix, som er 4 måneder og Flat coated retrieveren Scott, som er ni år. Hakstun er veldig glad for å ha hundene sine hjemme igjen. Nå er det bare bilen som må returnere til sin rette eier. Foto: Foto: Fanny Ofstad
Tyv med samvittighet på Nordstrand.

HUNDEGLEDE: Felix og Scott koser seg sammen hjemme i hagen. De er ivirge og bjeffer i kor.

BUNDET: Hundene ble satt i bånd utenfor dyrebutikken på Teisen. Hakstun tror ikke Felix ville overlevd lenge alene.

NORDSTRAND: En sølvgrå Audi A4 stasjonsvogn, med registreringsnummer DN 38436, ble stjålet klokken fire utenfor Din Beste Venn på Ljabru onsdag 1. februar.

Inne i bilen satt det to hunder.– Mannen min skulle bare inn i dyrebutikken i to minutter. Bilen sto rett foran inngangen. Den yngste av hundene, Felix, er bare fire måneder gammel, derfor lot mannen min være å ta ut nøkkelen av bilen, slik at hundene ikke skulle fryse. Det var jo tross alt 10 kuldegrader den dagen, sier Birgitte Hakstun (48).

Da mannen hennes, Dag Hakstun (53), kom ut av butikken igjen, var bilen borte.

– Et ektepar, som tilfeldigvis hadde gått forbi, fortalte at de nesten hadde blitt påkjørt av tyven da han rygget bilen ut på veien, forteller Birgitte Hakstun.

Satte fra seg hundene

Vedkommende som stjal bilen oppdaget etterhvert at det satt to hunder bak i bilen.

– Han kjørte derfor fra Ljabru til Europris på Prinsdal, hvor han fikk tak i to hundebånd. Deretter kjørte han opp til Tårnåsen senter og bandt de to hjelpeløse hundene utenfor en dyrebutikk. Dette må ha skjedd i tidsrommet halv fem til kvart på fem, forteller Birgitte Hakstun.

Hun legger til at tyven videre har kjørt til Sofiemyr senter, hvor han ringte mannen hennes fra en telefonkiosk på utsiden av senteret, og gir beskjed om at hundene står bundet på Tårnåsen.

Da ekteparet og politiet kom frem til dyrebutikken på Tårnåsen, sto hundene i bånd utenfor.

– Tyven kan ikke ha vært redd for hunder. Scott, som er en stor Flat coated retriever, hadde et navneskilt med telefonnummeret vårt på. For å lese av det nummeret, må man ta godt tak i hunden og halsbåndet, og vri det rundt, sier Birgitte Hakstun.

Vil finne bilen

Ekteparet Hakstun er veldig glad for at Felix og Scott er tilbake i god behold.

– Det var det aller viktigste. Ingenting kan erstatte dem. Men vi vil gjerne ha tilbake bilen vår også. Den var bare to år gammel, og i tillegg til selve bilen, hadde vi flere gjenstander i bilen som er verdt en del. For eksempel hundeburene og en skiboks, forklarer Birgitte Hakstun.

Nå ber hun alle som kan ha sett eller vet noe, om å ta kontakt med henne på telefon 95 03 51 31.

– Vi utlover en dusør på 10.000 kroner hvis noen kan hjelpe oss å finne bilen, sier hun.

LES OGSÅ:

Akila (6) stjålet fra nærbutikken

Simba stjålet fra Manglerud senter

Simba endelig hjemme igjen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!