RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjal diesel for 400.000 kroner


DIESEL-TYVERI: Politiet pågrep i helgen to personer mistenkt for å ha stjålet 33.000 liter diesel på Sjursøya/Kongshavn.
DIESEL-TYVERI: Politiet pågrep i helgen to personer mistenkt for å ha stjålet 33.000 liter diesel på Sjursøya/Kongshavn. Foto: Arkivfoto
To personer er tatt for å ha stjålet 33.000 liter diesel på Sjursøya/Kongshavn.

SJURSØYA/KONGSHAVN: – De to siste ukene har Uno X avdekket at 33.000 liter diesel er stjålet fra anlegget deres ved Kongshavn, forteller Gro Smedsrud, stasjonssjef på Manglerud politistasjon.

 
 


– Dette dreier seg om verdier for nærmere 400.000 kroner. Tyveriene har foregått om natten, og har skjedd via slange gravd ned i bakken og inn i spesialbygde tanker på 1000 liter som har vært fastmontert i en lastebil.

Spaning

– Natt til lørdag etablerte vi en spaningspost som etter hvert avdekket at to menn var iferd med å stjele diesel, og disse ble pågrepet på fersk gjerning.

Den ene er en norsk statsborger født i 1984, bosatt Nesodden og den andre pakistansk statsborger, født i 1970, bosatt Oslo. Den ene er også tidligere anmeldt for å ha stjålet diesel, men da i noe mindre omfang, sier stasjonssjefen.

Planlagt

– Gjennomføringen avdekker at dette er godt planlagt og trolig har et stort distribusjonsnettverk, i og med at dette handler om så store mengder. Bare å tømme tankene tar flere timer, ifølge UNO X.

Lastebilen som de brukte er registert på den ene siktede, men med stjålne skilter. De pågrepne ble mandag varetektsfengslet i fire uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere