*Nettavisen* Nyheter.

Stjal for å ha råd til heroin

  Foto: Illustrasjonsfoto

En 28 år gammel kvinne sier hun har brukt heroin siden hun var 13 år og stjeler for å finansiere forbruket.

OSLO TINGRETT: Kvinnen, som er bosatt på Skullerud, møtte nylig i Oslo tingrett tiltalt for seks tilfeller av tyveri over en periode på ett og et halvt år.

Kvinnen har i de seks tilfellene blant annet stjålet en lommebok, en skolesekk med bøker, Mac og mobiltelefon, en treningsbag og en colaflaske. De fleste tyveriene skjedde i forretninger og gater i sentrum. I tilfellet hvor kvinnen stjal en skolesekk skjedde dette mens skoleeleven avla eksamen og hadde satt fra seg sekken bak i lokalet.

Kvinnen ble pågrepet i fire av tilfellene, med tyvegodset på seg. Dette ble gjort blant annet ved å bruke sporingsfunksjonen på den ene mobiltelefonen som ble stjålet. I retten forklarte kvinnen at hun er avhengig av heroin og stjeler for å få råd til misbruket. Hun er opprinnelig fra et land i Øst-Europa og forklarte i retten at hun har misbrukt heroin siden hun var 13 år gammel.

Kvinnen er tidligere bøtelagt for tyveri og heleri og ble nå dømt til en samfunnsstraff på 60 timer som må gjennomføres i løpet av fire måneder. Kvinnen får også inndratt 1000 kroner som domstolen mener stammer fra de straffbare forholdene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag