Stjal gourmetkrabber for 80.000

TYVERI: Politiet ber folk ta kontakt hvis de blir tilbud billig kongekrabbe etter et tyveri utenfor Låveveien 55.

TYVERI: Politiet ber folk ta kontakt hvis de blir tilbud billig kongekrabbe etter et tyveri utenfor Låveveien 55. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

200 kilo kongekrabbe ble i helgen stjålet fra en container utenfor Låveveien 55.

Frosne kongekrabber er en verdifull matvare, og åpenbart attraktivt for tyver. Foto: Foto: Clipart

SKØYENÅSEN: Politiet fikk melding fra container-eieren om tyveriet klokken 17.21 tirsdag. Trolig har tyveriet skjedd i løpet av helgen.

– Vi undersøkte åstedet senere på kvelden, men har få spor å gå etter, sier politioverbetjent Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Nå ber han publikum og restauranter være oppmerksomme og melde fra hvis de blir kontaktet av kongekrabbe-selgere.

– Vi må be publikum være obs hvis de får tilbud om kongekrabbe, sier Drevsjø.

Kongekrabbene skal ha blitt oppbevart i en container utenfor Låveveien 55 og har ingen ting med huseier eller leietakere å gjøre.

Verdt mer enn 80.000 kroner

Kongekrabbe selges i fiskebutikker med en kilopris på 400 kroner og oppover, noe som gir «fangsten» en verdi på omtrent 80.000 kroner, omsatt hvitt.

Jacob's på Holtet selger kongekrabbe, men kjenner ikke til salg på det svarte markedet.

– Det har jeg ikke hørt om heldigvis. Vi har våre faste leverandører som er godkjent av NorgesGruppen, så vi har alt på stell der, sier assisterende butikksjef Håkon Skjegstad.

Omsettes svart

Fiskehandler, Fiskeriet på Youngstorget kjenner til fenomenet med svartebørsmarked for kongekrabbe, men forsikrer at det ikke forekommer hos dem.

– Jeg vet at det blir solgt ja. Jeg jobbet på restaurant tidligere og da fikk vi noen telefoner om folk som fisket selv og ville selge. Så jeg vet det forekommer, men i hvor stor grad tør jeg ikke si. Jeg har aldri handlet med dette, sier Andreas Christensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.