RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PINKODESNAPPING: Størstedelen av tyveriene skjedde på Justisen i Møllergata.
PINKODESNAPPING: Størstedelen av tyveriene skjedde på Justisen i Møllergata. Foto: Foto: Google streetview

Stjal kort og kode fra pubgjester

To polske menn i 30-årene må betale tilbake 230.000 kroner og sone lange fengselsstraffer.

OSLO TINGRETT: De to mennene (34 og 38 år gamle) kom med en uforbeholden tilståelse da de nylig møtte i Oslo tingrett tiltalt for en rekke tyverier og misbruk av bankkort.

Tyveriene skjedde ved at mennene først observerte pin-koden da pubgjestene handlet i baren, for så å stjele bankkortet og ta ut penger fra en minibank i nærheten.

Begge mennene er bosatt i Polen og har barn å forsørge der.

LES OGSÅ: Se pinkode-tyvenes utspekulerte metode

Pengelens

Den ene av dem reiste til Norge i januar for å komme i kontakt med noen han kunne låne penger av. Under et besøk på Johns Bar i Universitetsgata ble han oppmerksom på pinkoden til en beruset kvinne. Han bestemte seg så for å stjele kvinnens kort og tømte dette for 10.500 kroner. Han reiste så tilbake til Polen og kom i kontakt med den andre tiltalte mannen som var like pengelens.

Sammen bestemte de seg for å dra til Norge og gjennomførte i løpet av noen sommermåneder nærmere 18 tyverier av bankkort etter å ha observert pinkoden til eierne. Kortene ble så tømt for betydelige pengebeløp som til sammen summerer seg til rundt 230.000 kroner.

LES OGSÅ: Ungdomsraner (18): – Det er bare å ta imot straffen og takke gud for at vi bor i Norge

Tilståelsesrabatt

Størsteparten av tyveriene skjedde på utestedet Justisen i Møllergata. De to karene hadde også snappet til seg pinkoder og kort på utestedene Gatsby i Stortingsgaten og Lawwo i Universitetsgaten.

Både flybilletter, overvåkingsbilder fra minibanker og teledata nagler de to tiltalte til tyveriene.

De får likevel noe tilståelsesrabatt fordi saken kunne føres for retten uten vitner og dermed spare rettsvesenet for både tid og penger.

Retten mener mennenes kriminelle virksomhet ville fortsatt om de ikke hadde blitt pågrepet og varetektsfengslet i slutten av august.

LES OGSÅ: Casuals jakter ranere i Oslo

Må betale

Den 34 år gamle mannen som regnes som hovedmann ble i tingretten dømt til fengsel i ett år og ni måneder i tråd med aktors påstand.

Den 38 år gamle kameraten ble dømt til fengsel i ett år og syv måneder, blant annet fordi han deltok på to færre tyverier og at det ikke var hans idé å starten den kriminelle geskjeften.

De to mennene må betale tilbake pengene de urettmessig tilegnet seg i løpet av to uker.

34-åringen forsvarer, advokat Ole Andreas Uttberg, sier til dittOslo at hans klient ennå ikke har fått dommen forkynt, og at han da vil ta betenkningstid og innen ankefristen avgjøre om han anker eller ikke.

38-åringens forsvarer, advokat Abdelilah Saeme har ikke besvart dittOslos henvendelse.

Andre saker fra dittOslo:

Dette gikk en million over takst

Her sniker bilistene gratis gjennom bommen på E6
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere