Stjal mat for 5000 kroner og ville stikke av

To menn prøvde å stjele mat for 5000 kroner fra Rema-butikken på Ulsrud. Den ene ble stanset av politiet, mens makkeren hans stakk av.

To menn prøvde å stjele mat for 5000 kroner fra Rema-butikken på Ulsrud. Den ene ble stanset av politiet, mens makkeren hans stakk av. Foto: Illustrasjonsfoto

Litt for store lommer på Ulsrud. Les Manglerud-politiets logg.

ULSRUD: Politiet får rett som det er melding om personer som nasker i forretninger. Men det er sjelden de forsøker å få med seg så mye som to karer gjorde i REMA 1000 i Østmarkveien på Ulsrud.

Politiet fikk melding fra forretningen lørdag ettermiddag. To menn hadde samlet sammen varer for 5000 kroner, men var ikke interessert i å betale. Den ene klarte å stikke før politiet kom, mens den andre, en 31 år gammel østeuropeer, ble pågrepet. Han ble anmeldt for tyveri – ikke bare nasking – og for å bære kniv.

Den andre mannen klarte å komme seg unna, og ble ikke snust opp av politihund.

Nasket laks

MORTENSRUD: Det ble ingen god middag på en 55 år gammel svensktalende kvinne som fredag formiddag forsøkte seg på å naske fra Kiwi på Mortensrud senter. Hun hadde forsynt seg med laks, hvitløk og ingefær. Kvinnen ble pågrepet av politiet og anmeldt for forholdet.

Forsøk på innbrudd

HOLMLIA: Politiet fikk fredag formiddag melding om at det hadde vært forsøk på innbrudd i Mega Grill i Nordåsveien på Holmlia. Tre låser i dører var ødelagt. Men det hadde blitt med forsøk på innbrudd.

To innbrudd

LAMBERTSETER: Fredag formiddag ble det meldt om to innbrudd på Lambertseter. Første melding kom fra Marmorveien hvor en vindusrute var knust og en verandadør var ødelagt. Her er det noe uklart om hva som eventuelt var stjålet.

Kort tid etter kom tilsvarende melding fra en leilighet i Steinspranget. Herfra var det stjålet en PC og en Play Station.
Politiet ser ikke bort fra at det kan være en sammenheng mellom disse to forholdene.

Fikk nakkesmerter

RYEN: En person ble kjørt til Oslo kommunale legevakt med nakkesmerter etter at to biler kolliderte i Ryenkrysset. Første melding gikk ut på at flere biler var involvert, men det begrenset seg til de to.

Ny skolealarm

BJØRNDAL: Politiet var raskt på plass da alarmen igjen gikk på Bjørnholt skole fredag kveld. Men denne gangen var det mindre dramatisk enn ved innbruddet og hærverk for noen uker siden. Nå var det i forbindelse med et arrangement i hallen alarmen ble utløst.

Kastet egg på biler

MORTENSRUD: Fredag kveld ble det meldt om at det ble kastet egg på biler fra broen øverst i Mortensrudveien. Flere jenter forsøkte å stikke av da politiet kom, men de tapte kappløpet med veltrente tjenestemenn. Flere 16-åringer ble tatt, og ble fortalt ganske klart at det ikke er slik egg skal brukes. De forsto etter hvert at det de hadde gjort kunne være farlig.

Hoppet på biler

BØLER: Natt til lørdag ble det meldt om skadeverk på biler i Utmarkveien på Bøler. Fire gutter hoppet på biler. Dette førte til at to biler fikk ødelagt frontruter.

Politiet satt i gang søk med hund, men guttene klarte å komme seg bort.

Kom hjem til åpen dør

MORTENSRUD: Natt til lørdag kom eier av en leilighet i Jordstjerneveien på Mortensrud hjem og oppdaget at inngangsdøren var brutt opp. Det er uklart om noe var stjålet fra boligen.

Fyrte opp bål i garasje

MANGLERUD: Lørdag formiddag kom det melding om brann i garasje i Otto Sogns vei på Manglerud. Det viste seg imidlertid at brannen besto av et bål. En mann hadde tatt seg inn i garasjen og fyrt opp fordi han var kald. Og så hadde han sovnet. 46-åringen ble tatt med av ambulanse for sjekk.

Var ufine mot vekter

MORTENSRUD: Lørdag kveld meldte vekter på Senter Syd på Mortensrud om ordensforstyrrelser. Han forklarte at gutter i 17-18-årsalderen hadde vært ufine, og ønsket dem fjernet fra senteret. Politiet satte tre stykker i marsj med beskjed om at de skulle holde seg borte fra senteret.

Kom hjem til innbrudd

ABILDSØ: Natt til søndag kom et par hjem til boligen sin i Høgdaveien på Abildsø og oppdaget at de hadde ”besøk”. Vedkommende som hadde brutt seg inn, slo til den ene da han skulle stikke av. Ingen ble skadet, og innbruddstyven fikk ikke med seg noe. Det ble satt i gang søk med hund i området, men sporene ble borte.

Røykte på senga

HAUKETO: Søndag formiddag gikk brannalarmen i Ljabruveien 123 på Hauketo. Det viste seg at en 31 år gammel beboer hadde røykt på senga, hadde sovnet, og så tok det fyr i dyne og madrass. Vedkommende ble behandlet for å ha fått i seg en del røyk.

Falsk loddselger

BØLER: Politiet fikk søndag ettermiddag melding om at en ung gutt ringte på dører i Utmarkveien på Bøler og sa han solgte kakelodd for Bøler IF. Det viste seg at 14-åringen var en falsk loddselger. Inntekten skulle han ha selv. Pengene beslagla politiet, og gutten ble overlatt til barnevernsvakten.

Sendte opp fyrverkeri

EKEBERG: Søndag kveld kom det flere meldinger fra Mosseveien om at de hørte skudd fra skråningen opp mot Ekeberg. Det viste seg at skuddene kom fra fyrverkeri som ble sendt opp. Politiet fant restene av et fyrverkeribatteri ved Utsikten. De som hadde tatt nyttårsaften på forskudd var borte.

Skremt av alarm

DAL: Søndag kveld ble det oppdaget innbrudd i en bolig i Oscar Dahls vei på Dal. Et vindu var listet ut og en dør brutt opp. Tyven(e) var nok blitt skremt av alarm.

Tatt for fyllekjøring

PRINSDAL: Politiet stoppet natt til mandag en bil i Nedre Prinsdals vei. Føreren, en 32 år gammel mann, var tydelig beruset og ble kjørt til sentralarresten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.