*Nettavisen* Nyheter.

Stjal nøkler fra sykehjem

Illustrasjonsfoto

Stjålne biler, ulykker, tørrkokte kjeler, innbrudd og førerkortløse bilførere. Les politiloggen her.

Rykket ut på pipebrann

MANGLERUD: Mange fyrer hardt i kulda og torsdag klokken 09.24 kom det melding fra Manglerudveien om mulig pipebrann. Politipatruljen på stedet kunne ikke se flammer og dette ble senere bekreftet av brannvesenet som konstaterte at det ikke hadde vært brann, men mye røyk på grunn av kraftig fyring.

Innbrudd i bil

SKULLERUD: Torsdag klokken 12.42 kom politiet over en grønn Rover som hadde to knuste vinduer i Johan Scharffenbergs vei. Det var ingen verdier å sikre i bilen og politiet forsøkte å kontakte bileieren, uten å oppnå kontakt.

Mistenkelig kjøring

SÆTER: Torsdag klokken 13.50 fikk politiet melding om en personbil som kjørte merkelig fra Sæter og sørover Ekebergveien mot Ljabru. Bilen ble stanset i Rosenholmveien. Det viste seg at bilen hadde piggfrie vinterdekk og bakhjulstrekk og at dette hadde medført sleng på bilen. Den 23 år gamle mannen som kjørt bilen fikk likevel et forenklet forelegg fordi bilen manglet et skilt.

Manglet verktøy

ULSRUD: Torsdag klokken 18.30 fikk politiet melding om en bil som kjørte innover E6 uten skilter. Bilen svingte av på Abildsø og kjørte mot Ulsrud. Den ble stanset ved T-banestasjonen. Det viste seg at skiltene var stjålet og at bileieren hadde fått nye skilter, men ikke montert disse fordi han ikke hadde riktig verktøy.

Tørrkokt kjele

LAMBERTSETER: Torsdag klokken 19.50 måtte politiet og brannvesenet rykke ut til en leilighet i Mellombølgen. Det viste seg at en kjele poteter hadde kokt tørr og medført kraftig røykutvikling. Ingen personer kom til skade og leiligheten fikk ikke store skader.

Fant lommebok

LJAN: Torsdag klokken 21.26 ringte en beboer i Ingiers vei politiet og fortalte om at hun hadde funnet en lommebok. Politiet svingte innom adressen og fikk levert lommeboken til dens rettmessige eier.

Tatt med narko

SKULLERUDDUMPA: Torsdag klokken 22.18 stanset politiet en bil som kom på E6, inngående. Årsaken til at bilen ble stanset var at den manglet lys. Det viste seg at føreren, en 32 år gammel mann, ikke hadde gyldig førerkort og var i besittelse av en mindre mengde narkotika. Mannen ble ikke pågrepet, men ble anmeldt for narkotika og kjøring uten gyldig førerkort. Bilen ble tauet til Viking.

Uten gyldig førerkort

ULSRUD: Ti på ett natt til onsdag stanset politiet en bil i Ulsrudveien ved Jøranstien. Føreren, en 20 år gammel mann, hadde ikke gyldig førerkort og er nå anmeldt for dette.

Fant stjålet bil

ROSENHOLM STASJON: Klokken 02.10 natt til onsdag kontrollerte politiet en bil på Rosenholm stasjon. Bilen var nedsnødd og det viste seg at den var stjålet i Follo den 16. oktober i fjor. Bilen ble tauet inn av Viking.

Stjal nøkler fra sykehjem

LANGERUD: Onsdag klokken 09.28 fikk politiet melding fra Langerud sykehjem om at det i løpet av natten hadde vært innbrudd i noen skap i kjelleren. Blant tingene som var borte var et nøkkelknippe. Politiet gjennomførte åstedsundersøkelser og etterforsker nå saken.

Tre biler i samme krasj

STENSRUD: Like før klokken 17 onsdag måtte politiet rykke ut til en trafikkulykke i Enebakkveien 443 ved Stensrud. Det var tre biler involvert i ulykken, men ingen personer kom til skade. En bil hadde kommet borti en bil som kom i motsatt kjøreretning. En bil som kom bak bremset kraftig for å unngå krasj, og havnet dermed i grøfta. Denne bilen ble slapt opp av grøfta uten skader og kunne kjøre videre. De to andre bilene hadde fått såpass store materielle skader at de måtte taues fra stedet.

Uten gyldige ID-papirer

LANGERUD: Klokken ett natt til tirsdag kontrollerte politiet en mann i Enebakkveien. Mannen kunne ikke fremlegge gyldige ID-papirer og det viste seg etter hvert at den 23 år gamle mannen ikke hadde gyldig opphold i landet. Han ble kjørt til sentralarresten og overført til Politiets utlendingsenhet (PU).

Tatt med piller

SKULLERUD: En 45 år gammel mann ble kjørt pågrepet og kjørt i arresten etter at han ble stoppet i Johan Scharffenbergs vei like over midnatt til tirsdag. Mannen var i besittelse av en del narkotiske piller som er sendt til analyse.

Brann på komfyr

BJØRNDAL: Klokken 15.44 tirsdag kom det melding om brann i et rekkehus i Granbergstubben. Forbipasserende hadde sett flammer inne i rekkehuset. Da politiet kom til stedet så de ikke ild, men masse røyk. Brannvesenet kom til og det ble etter hvert klart at det hadde vært en brann på en komfyr som resultat av en tørrkokt kjele. Beboerne i rekkehuset hadde evakuert seg selv da politiet kom til stedet. Ingen personer kom til skade, men rekkehuset var såpass brann- og røykskadd at beboerne ikke kunne flytt inn igjen.

Så seg ikke for

BJØRNERUD: To biler kolliderte tirsdag klokken 21.09 i Ljabruveien, like ved krysset til Bjørnerud. Da en bil, som hadde stanset i en busslomme, skulle svinge ut på veien igjen var føreren ikke oppmerksom nok og kolliderte med en bil som kom langs Ljabruveien. En person ble lettere skadet etter ulykken. Viking måtte taue bort begge bilene.

Forelegg for dårlig sikt

NORDSTRAND: Politiet holdt trafikkontroll utenfor Nordstrand skole mandag morgen. I alt 20 biler ble kontrollert. Fokus for kontrollen var hvor godt vinduer var skrapt i forhold til sikt. En bilfører fikk forenklet forelegg, mens to bilførere fikk gebyr fordi de ikke hadde måkt og skrapt bilen tilstrekkelig.

Innbrudd i julen

RYEN: En bedrift i Ryensvingen hadde i løpet av julen ubudne gjester. Tyvene hadde fått med seg et boblebad og dette ble ikke oppdaget før mandag morgen. Politiet gjennomførte åstedsundersøkelser mandag, men har få spor å gå etter.

Kontrollerte tidligere stjålet bil

NORDSTRAND: Mandag klokken 20.55 kom politiet over en bil med åpen dør og knekt tenningslås i Oberst Rodes vei. Bilen så ut som den var stjålet, men politiet fikk kontakt med eieren av bilen på adressen og det viste seg at bilen tidligere hadde vært stjålet, men nå var kommet til rette igjen.

Uten førerkort

MORTENSRUD: En 24 år gammel mann ble mandag klokken 23.38 stanset i en bil i Mortensrudveien. Det viste seg at mannen ikke hadde gyldig førerkort og blir anmeldt for dette. Det var heller ikke kjennemerker på bilen og mannen kan derfor vente seg et ekstra gebyr fra lovens lange arm for dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.