*Nettavisen* Nyheter.

Stjal nøkler til 4000 postkasser

Illustrasjonsfoto: ClipArt

Nøklene til 4000 postkasser på Søndre Nordstrand var i tyvers hender i april. Nøklene er kommet til rette og en mistenkt er pågrepet.

SØNDRE NORDSTRAND: Et postbud hadde parkert bilen sin i Asperudåsen for å levere ut post. Da han kom tilbake til bilen var den brutt opp, og et knippe med generalnøkler til 4000 postkasser var borte.

– Postmannen oppdaget jo innbruddet med en gang, og vi varslet politiet umiddelbart, forteller informasjonssjef Jørn Michalsen i Posten til Nordstrands Blad.

– Vi skrev deretter brev til samtlige beboere i området om at de måtte følge med på posten sin, og se etter mistenkelige personer, fortsetter Michalsen.

Taktikken fungerte. Etterforskningsleder ved Manglerud politistasjon, Trond Vennatrø, har opplyst til NRK Østlandsendingen at de raskt fikk tips om to mistenkelige menn i tredveåra, som stadig ble sett i en oppgang.

– Den personen vi pågrep var i besittelse av brev som tilhørte Liakollen og Høgåsen borettslag. Jeg har ikke antallet, men han hadde flere brev i sekken da han ble pågrepet, forteller Vennatrø til NRK Østlandsendingen.

Universalnøkkelen ble senere funnet hjemme i leilighetene til den ene av de to tyvene. Begge er gjengangere hos politiet, og de er nå anmeldt og tyvgodset levert tilbake, i følge NRK.

NRK Østlandsendingen har også snakket med en av dem som fikk posten sin endevendt av tyvene.

Lasse Szabo ble frastjålet sitt nye VISA-kort.

– Det er en tankevekker. Jeg ble litt bekymret når jeg tenkte på at det kunne vært tappet for beløp i forbindelse med internettkjøp, sier Szabo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.