RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjal russeutstyr for mer enn 30.000

Bjørnholtrussen fortviler etter et omfattende tyveri av utstyr før årets store feiring.

BJØRNHOLT: – Russetida er jo feiring av 13 års skolegang og skal være positiv og gøy. De som er frastjålet klærne fortviler og jeg må rydde opp i alt dette her. Det er kjipt at folk ikke vet forskjell på mitt og ditt, sier russens visepresident Malin Hylland (18) fra Holmlia.Hun er ansvarlig for bestillingen av russeutstyret som ble levert på skolen mandag i forrige uke. Tyveriet skjedde forrige tirsdag på dagtid fra et rom som russen disponerer og bare Malin og noen få lærere har nøkkel til.

– Døren ble låst opp av lærere tirsdag da elever skulle hente russeutstyr, etterpå ble den stående ulåst og nå har 18 elever mistet alt russeutstyret de hadde bestilt og betalt for, forteller Malin Hylland.

Stjeler fra sine egne

Russerommet så bomba ut etter raidet.

– Det er lærere som skal ha sett elever inne på rommet, men de er ikke helt sikre på hvem de så, og vil derfor ikke gå ut med navn., sier Malin.

I alt 98 russ hadde bestilt russeklær, noen bare bukse, andre russekort, lue, gensere og sko.

– Hvis alle elevene har gjort som meg og bestilt klær for 2.000 kroner, betyr det at klær og russeutstyr for mellom 30-40.000 kroner er stjålet, sier Malin som mener det er dødfødt å politianmeldte slike saker fordi de bare blir henlagt.

Blant det som er stjålet er russekort og klær med unike strykemerker. Malin vet at noe er forsøkt solgt, men kjenner ikke til hvem som står bak

– Det er totalt meningsløst og jeg har vært våken dag og natt for å prøve å ordne opp i dette, fortviler Malin.

– Lever det tilbake

Den første storordren var sterkt rabattert og prisen på noen av produktene er nå fem ganger så høy, dermed blir tapet enda større for de russene som er rammet. Malin ønsker ikke å utpeke noen syndebukker, men kommer med en oppfordring til tyvens samvittighet.

– De som vet noe eller har stjålet klær kan fortelle om det og levere tilbake klærne, så får ikke dette noe etterspill, sier Malin.

Ledelsen på Bjørnholt skole har ikke benyttet seg av anledningen til å kommentere saken.

LES FLERE RUSSESAKER HER:

Russe-gøy uten å bruke penger

InSame årets russebuss

LEDER: Russ i buss

Se alle bussbildene her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere