RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjal smykker fra sin egen mor for å betale gjeld til kriminelle


 
  Foto: Illustrasjonsfoto
Mener han ikke kan straffes fordi han var i en tvangssituasjon.

OSLO TINGRETT: Mannen møtte i forrige uke i tingretten for å svare for tyveriet, våpenbesittelse og for ikke å ha møtt opp til soning av en dom.

Mannen, som er 35 år gammel og bor i Bydel Nordstrand, erkjente i tingretten de faktiske forhold, men nekter straffeskyld fordi han mener han gjorde dem som følge av en tvangssituasjon.

Tatt med pistol

Mannen driver et firma som har vært i pengenød. Han hadde lånt et par millioner kroner fra sin egen familie. I tillegg hadde han lånt nærmere en million kroner fra fire ulike menn.  

35-åringen forklarte i retten at flere av disse kravene var «solgt» videre til tunge kriminelle miljøer og at han og familien hadde fått en rekke trusler fra disse. Mannen anmeldte truslene til politiet og ble tildelt voldsalarm, blant annet etter at det ble løsnet skudd gjennom familiens inngangsdør og skutt med sprettert mot familiens firma.

I retten forklarte mannen at han skaffet seg en uregistrert pistol på grunn av truslene. Denne ble funnet da han tilfeldigvis ble stanset av politiet 7. april i fjor. Pistolen hadde da skudd i magasinet, men ikke i kammeret.

Møtte ikke opp

Tyveriet av smykkene skjedde fra morens hus øst i Oslo høsten 2011. Mannen pantet smykkene og fikk utbetalt vel 115.000 kroner fra lånekontoret.

Har forklarte til retten at dette ble gjort for å betale de kriminelle miljøene han hadde på nakken.

Mannen skulle ha startet soning av en dom i juli i fjor, men møtte ikke opp. Han hadde sendt søknad om utsettelse, men hadde reist utenlands før han fikk avslaget i posten. Både våpenbesittelsen og det manglende oppmøte til soning ble begått i prøvetiden på en tidligere dom.

Retten ser mest alvorlig på våpenbesittelsen og gir en samlet dom på ni måneders fengsel. Mannen må også betale 3.000 kroner i saksomkostninger.

Mannens forsvarer, advokat Øystein Storrvik, har ikke besvart dittOslos gjentatte henvendelser.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere