*Nettavisen* Nyheter.

Stjal telefoner fra elevene

MOBILTYVERI: Rundt ti elever fikk mobiltelefonen stjålet på Prinsdal skole torsdag. Politiet og skolen ser alvorlig på tyveriet. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Tyver stjal torsdag rundt ti mobiltelefoner fra elevers jakkelommer på Prinsdal skole.

Klikk på bildet for å forstørre.

STADIG PROBLEM: Stasjonssjef Janne Stømner ber folk passe på verdisakene sine.

PRINSDAL: – Vi prøver nå å få oversikt over hvor mange telefoner som er stjålet. De er stjålet fra ulike klassetrinn som holder til i hovedbygget, hovedsakelig fra lommer på jakker som har hengt på gangen, forteller rektor Kjersti Vågmo ved Prinsdal skole.

Skolen anmelder nå tyveriet til politiet.

– Vi har ikke grunn til å mistenke noen for tyveriet. Det er ikke utenkelig at det har kommet uvedkommende inn på skolen, sier Vågmo.

Skolen oppfordrer nå også foreldre til å anmelde tyveriene slik at politiet får de opplysningene de trenger om serienummer og type mobiltelefon.

– Vi ser veldig alvorlig på hendelsen og det gjør politiet også, sier Vågmo.

Vågmo forteller at hun ikke har opplevd så omfattende tyverier i hennes tid ved skolen.

På eget ansvar

Skolen har et eget reglement for mobiltelefoner og andre elektroniske produkter. Disse skal være avslått og ikke være framme i undervisningssituasjoner, leksehjelp eller friminuttene.

– Vi har ikke forbud mot mobiltelefon, men den skal være avslått og de skal ikke ligge i jakken på gangen, men i sekkene.

Sykler, mobiltelefoner og andre eiendeler tas med på skolen på eget ansvar.

– Vi vil etter påske informerer og oppfordre elever og foresatte til å passe godt på eiendelene sine.

Finner noen telefoner

Politi fra politiposten på Holmlia var torsdag på skolen. Det er ikke ukjent for dem med tyveri av mobiltelefoner, også fra skoler, men omfanget i denne saken er stort.

Les også: Stjal fra jentegarderoben

– Telefonene blir fort lagt ut til salgs på finn.no. Iphone er et spesielt populær, selv om det finnes sperringer på den. Det er dessverre blitt slik at vi må passe ekstra på verdisakene våre. Vi tar dette alvorlig. Under skoleballet på Skullerud skole nylig forsvant tre mobiltelefoner, to av dem er funnet igjen og vi har en person i kikkerten og jobber videre med saken. I går fikk vi melding om en telefon som ble stjålet fra Hauketo skole var funnet igjen i Rauland, forteller stasjonssjef Janne Stømner ved Manglerud politistasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag