*Nettavisen* Nyheter.

Stjal utstyr fra Brannvesenet

Klokken 03.00 natt til lørdag forsvant tre personer fra Kastellet Brannstasjon med en større mengde utstyr. Søndag formiddag ble tyvene tatt.

Politiet fikk melding om tre personer som kjørte fra Kastellet med røykdykkerutstyr og oksygenflasker natt til lørdag.

Kjørte forbi politiet

Etter å ha søkt etter bilen med gjerningsmennene over en lengre periode, var det rene tilfeldigheter at politiet til slutt kom over bilen. En sivil patruljebil ble nemlig forbikjørt av gjerningsmennene i Brynstunnelen søndag formiddag, og la seg dermed på hjul. Flere patruljebiler deltok raskt i jakten, og etter få minutter ble bilen stanset i Dovresvingen på Brattlikollen.
Vi pågrep en person på stedet. I bilen fant vi også deler av det stjålede utstyret, forteller Inge Sundeng, etterforskningsleder ved Manglerud politistasjon. Videre etterforskning, og spaning i området, førte senere på dagen til at ytterligere tre personer ble pågrepet.

Dobbel flaks

Vi var heldige denne dagen. Da vi skulle pågripe den siste antatte gjerningsmannen viste det seg nemlig at det befant seg en annen kjenning sammen med vedkommende. Han var i besittelse av et hekto amfetamin og en avsagd hagle, og dermed måtte også han følge med i arresten, forteller en fornøyd etterforskningsleder. Samtlige gjerningsmenn er godt kjent av politiet fra tidligere saker.
Dette er personer som tilhører et miljø som misbruker amfetamin. Innbruddene er ofte ganske tilfeldige. Det er dermed uvisst hva utstyret eventuelt skulle brukes til, opplyser Sundeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.