RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjeler fra naive studenter


Minolta DSC
Minolta DSC Foto: Arkivfoto
Lesesalstyverier krever bedre sikkerhetstiltak.

BLINDERN/NYDALEN: Tirsdag 19. oktober ble to studenter ved BI frastjålet laptopene sine fra leseplasser i Nydalen. Onsdag 20. oktober ble to tyver stoppet av studenter og vaktpersonell i det de forsøkte å stjele med seg to laptoper ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved UiO på Blindern. Det melder Universitas.

Stig-Rune Backsæther, avdelingsleder ved vakt- og alarmsentralen ved Universitetet i Oslo (UiO) sier til avisen at det et problem med studenter som går fra verdisaker på lesesalen.

– For eksempel ser man på SV-fakultetet at studenter setter døra på gløtt, uten å tenke videre over hvem man slipper inn, sier Backsæther.

Vanlig reiseforsikring dekker ikke tyverier på lesesaler, og lærestedet har heller ingen erstatningsplikt. Norsk Studentunion (NSO) har siden 2007 tilbudt studentforsikring som dekker slike tyverier, men kun 4–500 studenter har i dag benyttet seg av tilbudet.

På UiO er adgangskort, i tillegg til vektere, viktigste sikring av lesesalene. Handelshøyskolen BI har derimot også innført sikkerhetskabler som mot et depositum på 100 kroner låser laptopen fast til leseplassene. Verken UiO eller BI registrerer tyverier på lesesalene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere