RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjernekorpset ut i rommet


Ammerud Skoles Musikkorps hadde i alle fall hentet inspirasjon fra Star Wars og det var ikke så rent få Jedier å se rundt om denne kvelden.
Ammerud Skoles Musikkorps hadde i alle fall hentet inspirasjon fra Star Wars og det var ikke så rent få Jedier å se rundt om denne kvelden.
Sist tok de toget. Denne gangen gikk den musikalske reisen til de ytre galakser og planeter.

AMMERUD: Det ble ingen stopp på melkerampene denne gange. Stjernereiser gir liksom ingen tid til det. Men det ble stopp både på Apeplaneten og Ønskeland.

Og servering er det nok dårlig med ute i galaksene, for alle måtte returnere til skolen og dens ytre gemakker for å få seg noe å bite i og skylle halsen for stjernestøv.

SE BILDENE FRA KONSERTEN


Alle

Det er tydelig at showkonserten er et høydepunkt i et langt korpsår.

Spille- og gjøglergleden er stor. Og når da så musikken låter bra, samstemt og uten de store feilskjærene, blir det en flott opplevelse også for en fullsatt sal.

– Min jobb er å få alle til å være trygge på det de skal spille. Her deltar alle, ikke som i fotballen der noen alltid må slite benken, sa hovedkorpsdirigent Johanne Byhring etter konserten for to år siden.

Og koret har vokst stort siden.

– Her er det mange som gjør et stort arbeide og ungene tør, sier den blide dirigent i pausen.

Hun har selv spilt i korpset og utdanner seg som musiker ved siden av å svinge taktstokken.

Det gror

Ammerud skoles musikkorps ble første gang stiftet i 1968. Den gang ville alle skoler ha et eget skolekorps. Mange av dagens foreldre spilte i korpset den gang. Men tidene forandrer seg.

På 1980-tallet merket korpset en markant tilbakegang. I 1992 valgte man å nedlegge korpsdriften. Men som fugl føniks gjenoppsto korpset imidlertid ved juletider 1996. Noen ildsjeler mente det var for galt at Ammerud ikke hadde eget korps.

Og nå går det så det suser og korpset teller over 80 medlemmer.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere