*Nettavisen* Nyheter.

Stjerner for en dag

Sjetteklassingene på Bekkelaget skole ble midtpunktet da den nye heimkunnskapsboken, "Kokeboka mi" skulle lanseres i forrige uke.

Et busslass med journalister og matfolk veltet inn dørene til skolekjøkkenet på Bekkelaget skole. Målet var å se barna bruke den nye kokeboken i praksis.

Ny kokebok

Inne på det nyoppussede skolekjøkkenet venter rundt 15 spente sjetteklassinger på følget. De har allerede forberedt dagens måltid som er leksjon to i den nye kokeboken. "Kokeboka mi" blir gitt ut av Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt, og sendes gratis ut til 75% av sjetteklassingene i Norge, og de får den til odel og eie. Etterspørselen har vært så stor at opplaget ikke rakk til alle. Boken er derimot tilgjengelig for alle til nedlasting på www.egg.no.

Pannekaker og smoothie

Dagens meny på Bekkelaget bestod av pannekaker med bær og smoothie. Og den jobben klarte elevene bra. Iført røde forklær med navn på og svarte kokkeluer med tilhørende grytekluter var de godt fornøyd med dagens lunsj.

Gøy med oppmersomhet

Elevene håndterte all oppmersomheten med stoisk ro.
Det er gøy med besøk, sa Karen Wiese-Hansen mellom pannekakestekingen. Er det ikke stressende da med så mange voksne på besøk?
Nei, ikke noe særlig, svarer Frida Tildheim. Tydelig var det at oppskriftene i boken falt i smak blant sjetteklassingene. Terningkast seks på pannekakene og fire på smoothien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.