Gå til sidens hovedinnhold

Stjerner til GranittRock

Hellbillies og Kvelertak til GranittRock i september. Tivoli blir ingenting av i år, men det skal jobbes med til neste år.

AMMERUD: Nå er det bare to uker igjen til det braker løs i Steinbruddet på årets GranittRock-festival. Kvelertak er det siste bandet som er offentliggjort.

Del på Facebook

Kvelertak er et norsk hardcore/metal-band fra Stavanger, og har fått mange gode tilbakemeldinger fra inn- og utland siden debutalbumet «Kvelertak» i fjor.

Bookingansvarlig på GranittRock, Remi Brevik, er storfornøyd med å få gutta til Steinbruddet.

– Det er jo et av de mest spennende bandene i Norge, og de har mange fans i utlandet, selv om ingen forstår hva de synger om. Det viser at språket ikke betyr så mye. Det er virkelig et skup å få dem til GranittRock, sier han.

Les også: Groruddalen klare for ny GranittRock

Spellemenn

Jan Frode Pedersen, tidligere omtalt som uformell prosjektleder, kan med glede fortelle om storsigneringen Hellbillies.

– Det blir kjempetøft. Vi blander rock og hip-hop og får disse musikerne på et høyt internasjonalt nivå til GranittRock. Det blir stort, sier han.

Bandet med 21 års erfaring er fra Ål i Hallingdal, og vokalist Aslaug Haugen gleder seg.

– GranittRock er en mulighet til å spille for et nytt publikum, sier han til festivalens hjemmeside.

Totalt har bandet gitt ut ni studioalbum og tre konsert- og samlealbum. Tre ganger har de mottatt Spellemannspriser, og ble i 2007 Årets Spellemenn.

Countryrockbandet består blant andre av supergitarist Lars Håvard Haugen, som igjen har vært med på mange andre musikkprosjekter.

Får velvilje

Hellbillies er et band som normalt sett hever honorarer i den øverste prisklassen. Jan Frode Pedersen vil ikke gå ut med noen tall, men sier at de har møtt velvilje fra Hellbillies.

– Det er likevel den dyreste bookinga vi har, men vi tror og håper det er verdt det, og at det trekker mye folk, sier han.

Han trekker frem gode private og offentlige sponsorer som gir gratisfestivalen et «ålreit budsjett».

Ungdomsscena

Jan Frode Pedersen ser også veldig frem til å oppleve artistene på ungdomsscena i år.

– Det er veldig mye tøft der, og nå som voksen er det en kjempeopplevelse å se nye band. Det er viktig for meg på festival å oppdage nye ting, og det håper jeg andre gjør også. De kommer kanskje for å se Hellbillies og de andre større bandene, men oppdager ny lokal musikk i tillegg, sier han.

Blant de andre bandene som skal spille finner vi The Shining, Superfamily, Erik de Torres og Samma Det.

Ikke tivoli i år

Tidligere i år søkte GranittRock om å ha tivoli under årets festival. Bydelen svarte med å etterspørre flere detaljer rundt prosjektet, blant annet med tanke på støy og forsøpling.

GranittRock svarte tidlig i august, men bestemte seg på et møte mandag 15. august at det blir for kort tid for årets festival.

– Det er en kommersiell vurdering samt en helhetsvurdering for årets festival. De som skulle drifte tivoliet fikk for dårlig tid i år, men det er en idé vi skal jobbe videre med inn mot neste år, sier Pedersen.

Reklame

Husker du disse to idiotene?