RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjerneskuddet Jacob (17) fra Grefsen drømmer om Chris Martin


17-åringen Jacob Gundersen fra Grefsen er lansert som elektronikaartisten Jack Taylor. Han har samarbeidet med Thom Hell, og har flere overraskelser i ermet.
17-åringen Jacob Gundersen fra Grefsen er lansert som elektronikaartisten Jack Taylor. Han har samarbeidet med Thom Hell, og har flere overraskelser i ermet. Foto: Foto: Promo
I 2011 spilte han i band med Petter Northug. Da Jack Taylor slapp debut-singel som soloartist var det med Thom Hell ved mikrofonen. I januar kommer 17-åringen med nok et stjernesamarbeid.

GREFSEN: 1. desember lanserte han singel nummer to, «Words». Bak artistnavnet Jack Taylor finner vi nemlig 17 år gamle Jacob Gundersen fra Grefsen.

MGPjr og Petter Northug på gitar

Til tross for sin unge alder er han langt fra et uskrevet musikalsk blad.

I 2010 deltok Jacob i MGPjr. i Oslo Spektrum som vokalist i rockebandet Basic Warning. Året etter fikk bandet med seg skikongen Petter Northug som gjeste-gitarist i låta «King of Mistakes», og til ski-VM i Holmenkollen lagde de en egen låthyllest til trønderen: «Trøndersk Dynamitt». I 2012 lanserte bandet albumet «Early Days».

I Aviciis fotspor

Nå har Jacob, eller altså Jack Taylor, tatt karrieren et steg videre, også sjangermessig.

Han går musikklinja på Foss videregående skole, hvor han spiller gitar, piano og synger. Det siste året har han satset som dj og produsent av låter i EDM-sjangeren (electroninc dance music, journ.anm.).

Inspirasjon henter han hos dj-ene og produsentene Avicii, Calvin Harris, Tiesto og Hardwell – noen av de aller største stjernene i musikkverden for øyeblikket.

Jack Taylor skaper sitt eget sound ved å ta med seg de organiske instrumentene inn i studio og lar de møte elektronika i form av tangenter og datamaskiner.

– Jeg lager musikk jeg selv ville likt å danse til på party. Eller putte i øret når jeg trener. Noen av låtene har vokal, og er tiltenkt radiospilling, andre er rene dance-låter som er beregnet på klubbene, sier Jacob.

1500 visninger på ett døgn

I sommer kom «City Of Lights», en house-poplåt med Thom Hell på vokal. Det skal ha vært den etablerte artisten som ba om å få synge med den ferske elektronika-artisten.

Andresingelen «Words», der Jack Taylor selv står for vokalen, fikk 1500 visninger på YouTube i løpet av det første døgnet. Tilbakemeldingene har vært mange og overveldende positive, både fra fans og bransje.

Se videoen til «Words» her:

Begge singlene har også fått musikkvideoer. Jack Taylor har med seg kompisen Peder Opland som produsent. Også han er fra Grefsen, og tidligere bandkollega i Basic Warning.

– Videoer er veldig viktig for å få folk til å høre på deg første gangen. Liker de det de ser og hører, går de til Spotify og legger deg til på spillelista», sier Jacob.

Nytt samarbeid i januar

Det som omtales som «en profilert norsk artist» har takket ja til å bidra med vokal på neste Jack Taylor-produksjon, som kommer i januar. Deretter er planen å slippe én ny låt i måneden – frem til sommeren. Alle med forskjellige vokalister.

– Som mine forbilder Avicii og Calvin Harris vil jeg lete etter ulike vokalister til låtene – det gjelder å matche rett vokal med rett låt. Akkurat nå jobber jeg i studio med en låt som hadde passet perfekt for stemmen til Chris Martin (Coldplay) – den beste av dem alle.  Og siden det er desember er det vel lov å tro på julenissen, er det ikke? sier Jack Taylor hemmelighetsfullt.

Jack Taylor Jacob Gundersen

Les mer fra Nordre Aker Budstikke her!

 


«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 blir Nordre Aker Budstikke ny, som ren nettavis på nab.no. Les mer om det her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å sende en mail, eller fyll ut skjemaet under.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere