Stjernesmell for Bagatelle

Kjendiskokk fortviler etter at Bagatelle ble fratatt ei stjerne i den eksklusive Michelin-guiden.

- Dette er det dummeste som kunne skjedd. Men vi må ta det med fatning, sier en nedfor kjendiskokk og sjef Eyvind Hellstrøm ved Bagatelle til Dagbladet.

Bagatelle, som landets eneste restaurant, har gjennom en årrekke smykket seg med hele to av tre stjerner i den prestisjetunge og innflytelsesrike Michelin-guiden.

Nå er det slutt, og i siste utgave av feinschmeckerboka, som presenteres i dag, rykker Bagatelle ned til én stjerne. Dermed er den, ifølge fagfolkene som anonymt reiser rundt for å prøvespise, ikke lenger «verdt en omvei» for å spise på.

Dette kan få store følger for Bagatelle, mener Hellstrøm, som har ledet restauranten siden 1982.

- Som konsekvens kan vi få færre besøkende, svakere omsetning og mye negativ omtale, sier Hellstrøm.

Han mener at de har vært uheldige som mistet stjernen.

- Vi mener vi aldri har vært bedre på Bagatelle enn nå. Men ingen dager er like, og alle kan ha en dårlig en, sier Hellstrøm.

Ifølge Carl Stenson i Michelin-guiden holdt ikke Bagatelle-maten høy nok standard til å få to stjerner, og han sier vurderinga utføres på grunnlag av gjentatte besøk gjennom en sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.