RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjernetreff i Kanonhallen


– Førstereaksjonen til folk som ikke har vært her før er "Wow, for et område" sier Karianne Jæger. Lørdag inviterer hun til stor festdag i og utenfor Kanonhallen. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
– Førstereaksjonen til folk som ikke har vært her før er "Wow, for et område" sier Karianne Jæger. Lørdag inviterer hun til stor festdag i og utenfor Kanonhallen. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Marit Larsen, Veronica Maggio og Pia Tjelta skal sørge for en festdag i Kanonhallen lørdag. Nå skal Løren bli Oslos nye "hangout"-sted.

LØREN: – Det virker som om artistene virkelig vil være med å løfte fram en ny scene i Oslo. Det er viktig for oss at de er med på å bygge opp Kanonhallen som kulturarena, sier daglig leder Karianne Jæger.

Lørdag er det duket for festivaldag på Løren med navn som Marit Larsen, Veronica Maggio, Hanne Hukkelberg og Elvira Nikolaisen på plakaten.

– Vi starter klokka 11 med loppemarked og ansiktsmaling for barn. Deretter følger avdukingen av tre nye skulpturer i Peer Gynt-suiten utendørs klokka 13, forteller Jæger.

Peer Gynt-park

Hanne Hukkelberg, Oslo Nye Teater og dansere fra SB produksjoner står for hver sin avduking i kulturparken utenfor hallen. Hukkelberg fremfører sin tolkning av en Grieg låt for første gang live til en av skulpturene, Oslo Nye framfører deler av vandreforestillingen Peer Gynt, og dansegruppa har laget en egen dans til en av skulpturene. Det hele sys sammen av konferansier Pia Tjelta.

– Når hele kulturparken blir ferdig skal publikum kunne gå seg gjennom Ibsens Peer Gynt i området, forklarer Jæger ivrig.

Klokka 14 dukker flere store navn opp på Løren, nærmere bestemt på utescenen bygget for anledningen. Veronica Maggio, The Little Hands of Asphalt, Dylan Mondegreen og Elvira Nikolaisen & Einar trio skal nok lett kunne gi publikum noe å danse for. Og det beste av alt? Det er gratis!

– Vi syntes det var en fin måte å invitere folk inn i parken på. Vi ønsker at det skal komme så mange som mulig og da er dette en glimrende mulighet til å få vist fram området.

Hipt på Løren

Jæger har nemlig store planer for Kanonhallen og Løren.

– Jeg har tidligere sagt at jeg vil at Løren skal bli det nye hangout-stedet. I det minste skal jeg få bort den rynken på nesa folk får når jeg sier det, ler hun.

Hun innrømmer at det har trengtes en nitidig og tålmodig innstilling for å bygge opp Kanonhallen som kulturarena siden hun startet i jobben for tre år siden.

– Samtidig er jeg veldig privilegert som får være med på at noe bygges opp. Det er gøy å kunne presentere nye scener i en kulturby som Oslo der det skjer så enormt mye, sier Jæger som uten å rynke på nesa omtaler Løren som en kulturbydel.

– Men jeg må innrømme at da jeg skulle på jobbintervju hit første gang, tok jeg toget til Lørenskog, ler hun.

– Magisk

– Det er klart det er en utfordring å etablere en scene utenfor sentrum. Jeg er selv ganske bedagelig av meg og skjønner at folk synes det er lettvint med scener i sentrum, men her får du noe mer også. Tenk at du kan sitte i en autentisk kanonhall fra andre verdenskrig og se teater eller oppleve konserter. Det er noe magisk ved akkurat det!

Mulig blir det også skapt magi når Soundtrack Of Our Lives, Hanne Hukkelberg og godjenta Marit Larsen dukker opp når Kanonhallen åpner dørene for konsertkveld klokka 20. Denne gangen for det betalende publikummet.

Tøffer seg

– Du kan på en måte si at vi tøffer oss litt. Vi går høyt på banen med konsertene som skal være på lørdag, og vi har jobba hardt for å få til denne festivaldagen. Det er for eksempel første gang vi tar imot proffe band med hel besetning, så dette blir spennende!

Og med Kampen Bistros åpning av sin nye restaurant Kanon Bistro, skulle heller ingen behøve å gå sultne gjennom den store festivaldagen på Løren.

– Dette kommer til å bli en festdag for store og små, unge og gamle. Det er rett å slett kjempegøy å kunne invitere hele Oslos befolkning opp hit!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere