RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halvparten av søkerne til stillingen som ny kunsterisk leder for Kunstnernes Hus kom fra internasjonale kandidater. Svensken Mats Stjernstedt (bildet) starter i jobben fra januar 2011.
Halvparten av søkerne til stillingen som ny kunsterisk leder for Kunstnernes Hus kom fra internasjonale kandidater. Svensken Mats Stjernstedt (bildet) starter i jobben fra januar 2011. Foto: FOTO: PROMO

Stjernstedt ny leder for Kunstnernes Hus

Svenske Mats Stjernstedt overtar jobben som kunsnerisk leder ved Kunstnernes Hus fra 2011.

Wergelandsveien: – Stjernstedt er svært godt kvalifisert og har det som skal til for å følge opp det høye faglige nivået Maaretta Jaukkuri har etablert i løpet av sin periode som kunstnerisk leder ved institusjonen, sier styreleder for Kunstnernes Hus, Geir Harald Samuelsen i en pressemelding.

Han fremhever videre at Stjernstedt har den kompetansen styret er ute etter for å kunne utvikle gode og utfordrende utstilinger på Kunstnernes Hus i tiden som kommer.

Mats Stjernstedt er født i 1968 i Gävle. Han er skribent og kurator, og har siden 2001 ledet Index the Swedish Contemporary Art Foundation, en uavhengig kunsthall og stiftelse for samtidskunst i Stockholm. Her har han presentert flere internasjonale kunstnere som Adrian Piper, Susan Hiller og Dora García. Foruten å drive Index har Stjernstedt hatt ulike oppdrag som kurator og skribent, blant annet for IASPIS og Svenska Institutet. Videre har han laget utstillinger i samarbeid med europeiske institusjoner som Åbo Kunstmuseum, tranzit i Praha og Kunsthalle Bern.

– Stjernstedt har et stort internasjonalt nettverk på høyt nivå, og han har vist at han har gode evner til å utvikle og drive en institusjon over tid. Samuelsen sier videre at Stjernstedt har vist stor interesse for det norske kunstmiljøet og Kunstnernes Hus som institusjon. Både i et historisk og samtidig perspektiv, som en aktuell premissleverandør på det nasjonale og internasjonale samtidskunstscenen, framholder Samuelsen.

Selv sier Stjernstedt at han ser på sitt kommende oppdrag med stor optimisme.

– Jeg opplever at samtidskunsten i Norge er i en spennende periode som jeg ser frem til å bli en del av. Dessuten er Kunstnernes Hus en fantastisk og sentral institusjon der virksomheten drives av kunstnere, noe jeg setter pris på, sier den nyansatte kunstneriske lederen.

Kunstnernes Hus erfarte at det var stor interesse for stillingen som kunstnerisk leder. Institusjonen mottok 18 søknader. Halvparten kom fra internasjonale kandidater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere