RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håkon Julsrud og Vibeke Stølan i Luftballong venter spent på dommen fra Kaizers Orchestra etter at de kasta seg inn i konkurransen om å lage en coverlåt av Kaizers singel Hjerteknuser.
Håkon Julsrud og Vibeke Stølan i Luftballong venter spent på dommen fra Kaizers Orchestra etter at de kasta seg inn i konkurransen om å lage en coverlåt av Kaizers singel Hjerteknuser.

Østkantband covrer Kaizers

Østkantbandet Luftballong covrer Kaizers på østerdølsdialekt.

LØKKA: – Mange av oss er Kaizers-fans fra før av. Da vi så konkurransen på Urørt om å lage en cover av den nyeste låta deres, kasta vi oss over telefonene og fikk stabla et band på beina, forteller Vibeke Stølan.

For en snart en måned siden gikk P3 Urørt og Kaizes Orchestra sammen om en konkurranse der band ble invitert til å lage en coverversjon av Kaizers nye singel Hjerteknuser, uten å ha hørt originalversjonen.Utstyrt med noteark og tekst fra Kaizers selv, oppfordres deltakerne til å lage sin egen versjon av låta.

– Det ble en instens innspillinghelg fra tidlig morgen til seint på natta på Øvingshotellet på Schous, forteller Håkon Julsrud.

Må tilføre noe nytt

Hittil har snart 30 band tatt utfordringen der vinneren får spille med Kaizers Orchestra på P3 Sessions, en utgivelse av coverlåten gjennom Kaizer Records, samt 4 billetter til konserten i Oslo Spektrum. Blant bidragene finner du alt fra joik til nedstrippapop og elektronika.

– Kaizers har et veldig særegent lydbilde. På vår versjon har vi endra akkordene litt. Det er vitkig at en coverlåt tilfører noe helt nytt, hvis ikke kan man like gjerne spille coverlåter på den lokale puben hver fredagskveld, sier Vibeke.

Dialektdebatt

Hun kan fortelle at den heftigste diskusjonen innad i bandet har gått på hvilken dialekt de skulle synge på.

– Vi gikk fort bort fra tanken om å syne på jærsk. Flere av oss, deriblant den kvinnelige vokalisten, er fra Østerdalen. Dermed ble vi til slutt enige om å synge på den dialekten, ler Vibeke.

Fristen til å sende inn bidrag går ut på mandag, og vinneren kåres onsdag 27. Nå er Luftballong spent på om de når helt til topps.

– Alle låtene som er sendt inn er veldig forskjellige, men jeg tror vi har gode sjanser, sier Håkon mens Vibeke nikker megetsigende.

– Det er helt umulig å si noe om hvordan det går, men det har vært et veldig morsomt prosjekt. Uansett er vi veldig fornøyd med den låta vi har laget, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere