RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Østmarka-malerier på Sandbakkens vegger

Nye bilder har nå kommet opp på galleri-veggen på Sandbakken markastue sør i Østmarka.

Østmarka:Denne gangen er det maleren Jon Mathisen (1961 - 2001) som står bak kunstverkene. Kunstneren bodde sine siste leveår på den tidligere husmannsplassen Mellomsaga i Rausjøgrenda sør i Østmarka og fant inspirasjon og motiver rett utenfor stuedøra. Bildene som henger på Sandbakkens vegger viser Mathisens sans for det spennende lyset naturen ofte gir i kombinasjon med vann. Børtervann, Igletjern og Bokketjern er blant motivene, alle vakre skogsidyller i Rausjømarka.

Fra Manglerud

Jon Mathisen vokste opp på Manglerud og tegnet og malte hele sitt liv.

Det var særlig portretter han tegnet, men etter at han flyttet til Mellomsaga, gikk han mer og mer over til oljemaling og motiver fra naturen. Med base nesten midt i Østmarka kunne han kombinere sine to store lidenskaper; maling og friluftsliv.

Mathisen var selvlært og delte også sine kunnskaper med andre.

Han holdt blant annet kurs i husflidsmiljøet på Siggerud. Mathisen kom inn på Kunst- og håndverksskolen, men takket nei til plassen. Han rakk å holde en utstilling før han døde så alt for tidlig, og samtlige bilder han stilte ut ble solgt første dag. Bildene som nå vises på Sandbakken er stilt til rådighet av venner og familie. Utstillingen på Sandbakken vil stå fram til mars 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere