RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stole på løfter?

Valgkampen består av løfter, og om fire år skal vi igjen telle brutte løfter, uansett hvilken regjeringskonstellasjon vi får. Det er likevel noen løfter som er verre å bryte enn andre. Kristin Halvorsens fattigdomsløfte er et eksempel på hvor hårreisende galt det kan gå. Intensjonene var nok gode, men hvor politisk gjennomførbart var det å avskaffe fattigdommen med ett slag?

For de som ikke allerede er lei valgkamp, kan våre lesere følge politikernes optimistiske løfter i våre spalter og hva de kan gjøre for Oslo og bydelene.

Hvis vi kommer i regjeringsposisjon eller på Stortinget vil vi gå inn for... Opptellingen vil altså skje om fire år, og antall unnskyldninger vil langt overgå antall brutte løfter.

Noen gidder ikke å unnskylde seg i det hele tatt. Velgerne i vårt distrikt vil ikke så lett glemme at Arbeiderpartiet brukte ambassadesaken for alt den var verdt. "Ta vare på Husebyskogen" sto det forsiden av valgbrosjyrene og Oslo Aps leder Jan Bøhler tok turen til Husebyskogen og snakket bramfritt om den indre markagrensen. Når det gjaldt som mest, var ikke saken så viktig likevel. Bøhler kom jo tross alt på Tinget sammen med de store gutta.

Håkon Haugli fra Ap skal møte Høyres Nikolai Astrup i duell på Lilleaker neste torsdag. Han vil nok få spørsmål om hvorfor han stemte imot bygge- og deleforbud i Husebyskogen i byutviklingskomiteen, selv om hans eget parti hadde vedtatt å gå inn for dette. Det ville stoppet ambassadeutbyggingen. Så langt har stillheten rundt dette vært øredøvende fra Aps side.

SV har også litt å svare for. Barbeint løp Heidi Sørensen rundt i Husebyskogen under forrige valgkamp og forsikret om at her skulle det ikke bli ambassade. Miljøverndepartementet var ambassademotstandernes motpart, mens statssekretær Sørensen satt musestille på departementskontoret.

Løftene fra politikere som faktisk kunne gjøre noe med saken, var altså ikke verdt trykket på valgbrosjyrene.

I og med at Ap og Sv har sittet med regjeringsmakten må de tåle litt pepper. Neste gang kan det være de borgerlige som må svare for seg. Apropos løfter. Går vi til det superlokale plan, så ville Aps Rina Mariann Hansen i bystyret før sommeren fortelle Ullern Avis Akersposten at en reguleringsplan skulle gjennomføres i Konventveien. At hun stemte imot dette når det kom til politisk behandling, er like lite å undre seg over som at Rune Gerhardsen må svare for hennes stemmegivning.

Mange løfter burde ha datostempling, slik at man trygt kunne si at de ikke gjaldt, for eksempel etter sommerferien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere