Stølen etterlyser nye grep

Stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon deler ikke Anne Mikkelsens oppfatning om at det ikke er noen bedring i situasjonen på Grünerløkka.

Stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon deler ikke Anne Mikkelsens oppfatning om at det ikke er noen bedring i situasjonen på Grünerløkka. Foto: FOTO: BJØRN-MARTIN BRÅTEN NORDBY

Stasjonssjef Kåre Stølen på Grønland politistasjon, deler ikke beboeraksjonens oppfatning om at det er like ille på nedre Løkka i dag.

GRÜNERLØKKA: Ifølge politisjefen har flere beboere gitt uttrykk for at situasjonen er noe bedre nå enn tidligere.

Til tross for det, er Stølen langt fra fornøyd, selv om han ikke deler Beboeraksjonen for Grünerløkkas oppfatning.

– Det er fortsatt altfor mange som selger narkotika, så området er høyt prioritert av politiet. Men vi kommer ikke så langt med den lovgivningen vi har for dublinere i dag. Nå må de som styrer landet forsøke noe nytt, sier Stølen.

Ikke nok

Han mener at politikerne må finne bedre løsninger for å skille dublinere som kommer til Norge for å drive med kriminalitet, fra dem som er redelige.

– Det hadde gjort hverdagen til politiet litt enklere.

Anne Mikkelsen, i Beboeraksjonen for Grünerløkka, mener at politiet ikke gjør jobben sin godt nok når situasjonen først er som den er.

Hun forteller at vekterordningen, som i sin tid ble innført av byrådsleder Erling Lae (H), men senere avskaffet, er det eneste som har ført til mindre narkotikasalg på Nedre Løkka.

– Stølen sa politiet skulle klare å holde trykket uten vektere. Det har de absolutt ikke klart, sier Mikkelsen.

Hun legger til at selv når beboeraksjonen tar på seg vester og vandrer rundt i problemområdet, så er det betydelig mindre aktivitet blant selgerne.

– Det handler om tilstedeværelse. Det hjelper lite at politiet kjører en patruljebil gjennom her en gang i ny og ne.

Forstår ikke kritikken

Stølen etterlyser flere midler fra politikerne, slik at de kan oppfylle Mikkelsens ønske om mer synlig politi. Grønland politistasjon måtte kutte 40 stillinger bare i fjor.

– Vi får bare gjøre det vi kan med de ressursene vi har. I stedet for å bruke penger på vekterordninger, burde dette brukes på politiet, sier Stølen.

Statssekretær i Justisdepartementet Terje Moland Pedersen, mener Stølen ikke skal klage på ressursene. Han sier det er langt flere ansatte ved Oslo politidistrikt nå, enn før regjeringsskiftet i 2005.

– Vi har gjort mye, så det er politiet som må prioritere. Tilbakemeldingen er at narkotika er et høyt satsingsområde, avslutter Moland Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.