Gå til sidens hovedinnhold

Stolper kan være livsfarlige

Mye dukker frem når vinteren gir seg - blant annet ødelagte veilysstolper, og de kan være livsfarlige.

BØLER: Vinteren i år har vært både lang og hard og med mye snø. Måking har medført en rekke skader på veilysmaster, og når dekslene er ødelagt, ja, noen er simpelthen borte, da ligger strømførende ledninger og koblinger åpne, sier informasjonssjef Morten Schau i Hafslund.

Det er ikke hærverk på stolpene som mange kanskje kan tro, men kort og godt brøyteutstyr som har kommet borti mastene og revet av eller ødelagt dekslene.

Om noen kommer borti det som er strømførende, vil det i beste fall gi et kraftig støt, og er man riktig uheldig, kan man få alvorlige skader, sier Schau.

Det vi er mest redd for, er at barn skal komme borti slike ødelagte stålstolper og av nysgjerrighet begynner å undersøke. Små barnefingre kommer jo lett til.

Informasjonssjefen ser også et skadepotensial hos hunder som kanskje får en god lukt i nesen akkurat ved en slik stolpe og stikker snuten borti.

Meld fra

Våre folk er nå på inspeksjon, men med over 20 000 stålmaster i hele byen, tar det naturlig nok tid å rekke over. Derfor ber vi om folks hjelp. Vi ber derfor om at de som kommer over ødelagte stolper med lett adgang til det elektriske, gir oss en melding. Det kan skje over telefon til Hafslunds feilmelding eller ved å gå inn på Hafslunds nettside. Om man merker seg nummeret på stolpen i tillegg til veien den eller de er i, hjelper det oss mye. Og med en gang vi får slike meldinger, rykker vi ut og reparerer.

Morten Schau minner også om at de gjerne vil ha meldinger om lysstolper hvor pærene er ødelagt og ikke lyser.

Også strømskap som har fått hard medfart gjennom vinteren er de svært interessert i å få høre om. Det er kanskje ikke så lett å vite om det er våre skap, et som hører til telenett eller har radio-/TV-tilknyttet, sier informasjonssjefen.

Men ta kontakt med oss, så drar vi ut og sjekker.

Døgnbemannet vakttelefon til Hafslund er 815 30 400.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley