*Nettavisen* Nyheter.

Stolt av nye Tåsen

Torsdag 31.mai ble planene for "nye" Tåsen skole presentert. Der var Hallvard Selboe, en stolt og fornøyd FAU-leder, tilstede. Han mener alle som har jobbet med prosjektet fortjener honnør. Særlig er han imponert over innsatsen til rektor Eva Kjøge.

Tåsen: - Rektor har stått på langt utover det noen kan kreve eller forvente. Ikke minst med tanke på at hun jo faktisk har full jobb som skoleleder ved siden av prosjekteringen, sier Selboe.

Grundig planlegging

Han jobber selv med prosjektledelse for IBM i det daglige. Å følge prosjekteringen av en helt ny skole har vært spennende og lærerikt, forteller Selboe.
-Jeg tror ikke det er mange skoler som planlegges så grundig som vår. Her har alle måttet være ekstra engasjerte fordi rammebetingelsene har vært så snevre. Bygningene står delvis på Byantikvarens gule liste, og kan ikke rives. Dessuten er tomten svært liten. Vi har måttet snu og vende på hver kvadratmeter for å avgjøre hvordan de brukes best mulig. Resultatet synes jeg er blitt veldig, veldig bra. Jeg er som sagt imponert over både Undervisningsbygg og arkitekten. De har fått til en utforming som tar vare på de eksisterende bygningene og samtidig tillater nybygging som gjør at vi faktisk får en helt ny skole innenfor et rehabiliteringsbudsjett!

State of the art

- Prosjektleder Erik Eskild, Arkitekt Geir Ross Børøen og rektor Eva Kjøge har alle bidratt til en spennende prosess, fortsetter Selboe. Og det er ikke hverdagslig å skulle ta vare på bygningers egenart fra helt forskjellige tidsperioder, bygd i en tid da skolene hadde korridorer, mens de nå skal lage en helthetlig skole med baser.
- Dagens skolebibliotek var i sin tur herredsstyresalen i Aker. Her er det mye historie i veggene. Gymsalen er fra 50-tallet. Her har mange svettet før oss, sier Selboe.

Krevende verv

Hallvard Sellboe legger ikke skjul på at det har vært et krevende år som leder av FAU. Han har en sønn på ti år som er elev ved skolen, og en datter på fem som begynner neste år.
- Det oppleves som riktig og viktig å stille opp i lokalsamfunnet. Men skal du ta en slik jobb må du ha tid. Dette året har planleggingen av den nye skolen hatt hovedfokus. Jobben har han opplevd som meningsfull. De valgene som nå gjøres vil påvirke barn og foreldre i lokalsamfunnet i mange tiår fremover. Da gjelder det å tenke klokt, avslutter Selboe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.